El ciclista del C.C. Roses, Lluís Puigbert travessa els Alps en 3 dies pujant 14 ports

Lluís Puigbert

Lluís Puigbert en plena ascensió del Galibier / Foto: Ona Puigbert

Del 13 al 16 d’agost, Lluís Puigbert, del Club Ciclista Roses, va aconseguir realitzar la ruta dels Grans Alps des del Llac Leman, a Suïssa, fins al mar Mediterrani, pujant, ni més ni menys, que 14 ports

Lluís Puigbert
Lluís Puigbert pujant el Galibier, el port més alt del Tour de França / Foto: Ona Puigbert

L’agrada el ciclisme. El practica sovint amb els colors del Club Ciclista Roses, perquè tot i viure a Castelló d’Empúries té amics, bons amics, a la Vila rosinca.

Es diu Lluís Puigbert, tot i que entre els aficionats del ciclisme és conegut com el ‘Pirata’. I a en Lluís el que l’encanta, sobretot, són els reptes. Reptes que es marca, prepara, realitza i… Aconsegueix a sobre d’una bicicleta.

I l’any passat el ciclista del C.C. Roses es va marcar un que ha  assolit enguany, entre els passats dies 13 i 16 d’agost: cobrir la ruta dels Grans Alps, des del Llac Leman, a Suïssa, fins al mar Mediterrani en només 3 dies. Una ruta de 660 km i 15.500 metres de desnivell positiu, ja que va ha haver de pujar 14 ports, inclòs el Port de la Bonette a 2.807 metres, sent la carretera més alta d’Europa, i que en Lluís Puigbert va realitzar, reiterem, en només 3 etapes. El que diem, l’encanten els reptes i, a sobre, els assoleix.

Cal assenyalar que la ruta que va fer el soci del Club Ciclista Roses té molt de prestigi entre els ciclistes aficionats, tant pel seu desnivell, ja que s’han de pujar el mítics ports del Tour de França, com el del Galibier, l’Izoard o l’Iseran, com pel paisatge fascinant pels quals transcorre. Una ruta, però, que es sol emprar molts més dies per dur-la a terme.

I com ja hem esmentat més amunt, a en Lluís, el ‘Pirata’, l’encanta marcar-se reptes, i el primer d’aquests ho va fer, conjuntament amb els rosincs Toni Valenzuela i Mario Rabell, l’any 2013 per ‘culpa de la Transpyr’. Tots tres van decidir fer la ruta Roses-San Sebastian en la meitat de temps (4 dies) que aquesta prova considerada pel National Geographic, entre d’altres publicacions de prestigi, entre les 10 millors i més dures del món.

Lluís Puigbert
Foto presa a Lluís Puigbert des de més amunt en plena ascensió al port de la Bonette / Foto: Ona Puigbert

I ho van aconseguir. Però, Puigbert sembla que no va quedar content, i a l’any següent, al 2014, va voler fer la Transpyr Road. I no només va completar totes les etapes, sent distingit amb el diploma de ‘finisher’, sinó que, a més, va pujar al podi.

Durant la seva participació, el membre del Club Ciclista Roses va comprovar que la Transpyr, és a dir, anar de Roses a Hondarribia en 7 etapes, es pot fer no en 4 dies, com així ho va demostrar, sinó en 3.
I en plena Festa Major de Roses del 2015 Lluís Puigbert va sortir a realitzar aquest repte de cobrir la distància, d’uns 700 quilòmetres, que separen la població de la Costa Brava i la ciutat del País Basc en només 72 hores. I, com no, el va assolir.

Però, un cop comprovat que sí, que es pot fer en 3 dies, es va proposar (el que diem, l’encanten els reptes) fer-ho en 2 etapes. I l’any passat, acompanyat com l’any anterior per la seva dona, la Montse Moreno, la qual, amb un vehicle feia les tasques d’assistència, i sense la qual possiblement no hagués assolit cap repte, ho va tornar aconseguir. Li van sobrer tres hores, perquè va cobrir el trajecte Roses-Hondarribia en 45 hores.

I no podem oblidar d’altres reptes que també ha assolit el ‘Pirata’, com el del ‘Everesting’ a Coll de Pal, amb 7 pujades al port acumulant la mateixa alçada que l’Everest, 8.850 metres, o el Tour del Mont Blanc, que es tracta d’una marxa cicloturista rodejant el massís del Montblanc amb 330 km i 8.000 metres de desnivell acumulat en una sola etapa.
Però, va ser quan va finalitzar el de les 45 hores de Roses a Hondarribia quan en Lluís Puigbert va assegurar al que subscriu aquestes línies que el pròxim repte que farien ell i la seva dona ja seria fora d’Espanya, concretament “als Alps perquè el rètol d’Hondarribia ja em te avorrit, al final de tant anar acabaré abraçant-lo”.

Lluís Puigbert
Lluís Puigbert a punt de fer el cim del port de la Bonette / Foto: Ona Puigbert

Així, que en Lluís, la Montse, i la filla petita de la parella, l’Ona, es van anar a principis d’aquest mes d’agost i després que el ciclista fes la marxa cicloturista Purito d’Andorra, cap als Alps, i sortint de Suïssa es va creuar els Alps en només 3 dies. Sens dubte, un gran repte assolit pel ‘Pirata’ ja que, segons ell mateix ha assenyalat, “és clarament un esgraó més en tots els aspectes a tots els que havia fet de Roses a Hondarribia. Ha estat un repte superior tant per la duresa del recorregut, tot i ser més curt, pels ports de muntanya, com per la plasticitat i bellesa dels paisatges”.

Dificultat i bellesa que Lluís ‘Pirata’ Puigbert, segurament, ja li estarà donant voltes al cap per mirar si es pot superar amunt de la seva bicicleta, comptant, això sí, de l’inestimable ajuda de la seva família.