Els ciclistes rosincs de la Transpyr compleixen la seva paraula, arriben a Aínsa i es foten un ‘chuletón’

Transpyr 2016

Anicet Díaz, Guerau Carrion i Quim Coll a punt de cruspir-se un bon 'chuletón' demostrant que a la Transpay no es passa gana

La Transpyr supera el seu equador arribant a Aínsa, al ben mig del Pirineu aragonès

Transpyr 2016
Anicet Díaz, Guerau Carrion i Quim Coll a punt de cruspir-se un bon ‘chuletón’, que deixa palès que a la Transpyr no es passa gana

Ho van dir un dia abans de sortir, dissabte, durant la presentació de la Transpyr. El repte dels quatre ciclistes participants enguany en aquesta prova, Guerau Carrion ho fa per muntanya i Quim Coll, Juan M. Fernández, Ferdy i Anicet Díaz per carretera, és arribar a Hondarribia, però però per menjar-se un ‘changurro’ en aquesta ciutat del País Basc, però abans parar a Aínsa per cruspir-se un ‘chuletón’.

I ahir van complir el primer dels ‘objectius’ marcats. Va ser a la quarta etapa de la Transpyr, quan aquesta prova  que  uneix el mar Mediterrani amb el mar Cantàbric travessant els Pirineus, va deixar Catalunya per entrar en Aragó, concretament al municipi d’Aínsa, a Osca. Municipi on els esperava el tant desitjat ‘chuletón’. De fet, Carrion i Coll ja es van cruspir un bon tros de carn a la tercera etapa per tal d’augmentar les proteïnes del seu cos. I ahir, acompanyats del Policia Local Díaz (com es pot veure a la imatge), han repetit menú. En Ferdy, no l’ha pogut assaborir perquè “he arribat més tard que els meus companys i estic esperant el massatge, que és essencial per recuperar cames”, va dir el regidor d’Esports de Roses.

I del massatgista a la taula, on el nostre interlocutor va ser en Quim Coll, que afirmar que “l’etapa ha anat molt bé, amb l’Anicet que se’n surt, cada dia estar millor, i això que avui ha patit una punxada, i en un encreuament s’ha equivocat de ruta, però al final ha fet el setzè en la cronoescalada”. I pel que fa a Guerau “ha tingut una etapa de cinema amb pujades del 20 % de desnivell, però s’ho ha passat molt bé”, va dir el president del Club Ciclista Roses, per assenyalar que “jo com sempre, dels últims, a la cua, sol com un mussol”.

Però més endarrere que en Coll, ha anat en Ferdy, “que ha arribat molt tard perquè ha tingut problemes en la bici”.

Avui, arribada a Jaca

L’etapa d’avui de la Transpyr BTT, amb final a Jaca, discorre pels senders de les comarques aragoneses del Sobrarbe i Jacetània, amb 89 km i 2.300 metres de desnivell.

I pel que fa a la GAES Transpyr Backroads, els ciclistes de carretera tenen una etapa de 126 quilòmetres, passant a tocar del parc Nacional d’Ordesa i un dels trams més atractius del Gran Repte dels Pirineus. Per acabar, ascens als colls de Navasa, on els ciclistes posaran de nou a prova les seves forces en el Repte del Dia.