Cinc anys després la Processó del Silenci de Roses es tornarà a celebrar per Divendres Sant

Integrants de la Comissió de Setmana Santa que han assistit a alguns del assajos de la Processó del Silenci aquesta setmana

La Comissió de Setmana Santa de Roses fa una crida a tothom per participar en la Processó del Silenci per tal que puguin sortir totes les imatges, la Verge dels Dolors, Jesús el Natzarè, el Crist de la Columna i el Crist Crucificat, a més

Al 2019, un any abans de la pandèmia, va ser l’últim cop que es va celebrar la Processó del Silenci a Roses. Des de llavors no s’ha celebrat més. Si que és veritat que durant aquests anys els integrants de la Comissió de Setmana Santa ha continuat realitzant l’ofrena floral i el “besapiés” a l’interior de l’església.

Però, enguany la Marina Guillén la coordinadora d’aquesta Comissió de Setmana Santa ha decidit impulsar de nou la celebració de la Processó del Silenci “perquè és una tradició preciosa, som creients i no volíem que continués sense celebrar-se”, reconeixent que el punt de partida “va ser l’interès que ha tingut el nou Govern que es pogués tornar a celebrar, el qual ens ha ajudat en tot el que és el tema burocràtic”.

Amb el recolzament de l’Ajuntament de Roses, la Marina se’n va anar a parlar amb el mossèn Josep Puig, “i va estar encantat, ja que em va dir que si tan sols surt una imatge a la processó, ja estarà bé”.

Tot i això, la Marina Guillén fa una crida a tothom a participar, ja que “ens falten cornetes i romans”, tot i que assegura que “la Processó se celebrarà. No tenim pressupost, però anirem vestits com bonament puguem, les imatges les guarnirem també com puguem, els instruments de la banda de música són vells, però és igual si ens critiquen per això, sortirem igual, perquè l’important en la Processó es celebrar els passos de Jesucrist”.

Actualment, hi ha costalers que portaran les imatges de la Verge dels Dolors,el Crist Crucificat  i el Crist de la Columna, així que, a més de cornetes i romans, “ens falta gent per portar Jesús el Natzarè, que per litúrgia és al que li tocaria sortir, però no podem sacrificar la devoció de la gent pel Crist de la Columna, per exemple, per treure al Natzarè, ja que considero que és més important la devoció de la gent que no pas la litúrgia”.

Tot i això, Marina no defalleix, i per això, demana a tots els i les interessades en formar part de la Processó del Silenci de Roses aquest 2024 contactar amb ella a través del mail comisionsemanasanta@gmail.com.

Assajos de la Processó del Silenci de Roses

A més de contactar amb la Marina per mail, qui vulgui participar també es pot dirigir a l’envelat de la plaça Frederic Rahola els dilluns, dimecres i divendres a partir de les 20 hores, que és quan la Comissió de Setmana Santa assaja els passos i la música de la Processó del Silenci.

La banda de música, imprescindible en qualsevol Processó

La banda de música esdevé imprescindible en qualsevol Processó que es preï, i de la del Silenci de Roses s’ha encarregat sempre de dirigir-la Eduardo Martín, el qual malauradament per assumptes de salut familiars no pot estar ser-hi a tots els assajos, per tot això, la banda està ben dirigida perquè els dies que hi pot assistir-hi dona els ritmes adient per a cada moment de la Processó.

Exit mobile version