Mes de paraules

Cinc empreses de l’Alt Empordà participen en el Fòrum Gastronòmic de Girona

El conseller Josep Maria Pelegrí inaugura el Fòrum Gastonòmic de Girona 

Moment de la inauguració
Moment de la inauguració

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, i del conseller delegat executiu de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), Jordi Bort, ha presidit, avui diumenge, la inauguració del Fòrum Gastronòmic de Girona, que se celebra del 24 al 26 de febrer, a la Fira de Girona i Auditori del Palau de Congressos de Girona.

Josep Maria Pelegrí ha volgut fer palès que aquest Fòrum és “una plataforma de promoció, un aparador de comerç, negoci, intercanvi de productes i d’idees, girant al voltant de la cuina, la gastronomia, alhora que esdevé també un espai de reflexió i debat, un punt de trobada professional i humà, difusor de valors”; i ha incidit en la importància de la projecció del sector agroalimentari català.

Un total de 41 empreses participen en aquest certamen amb el suport del Departament d’Agricultura

El Departament, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), organitza la participació d’un total de 41 empreses productores i elaboradores d’aliments de qualitat i de proximitat en els espais promoguts pel Departament, amb l’objectiu de donar suport al teixit empresarial en la tasca de facilitar els contactes amb consumidors i professionals.

Entre les empreses participants hi ha 5 de la comarca de l’Alt Empordà, dos del municipi de Siurana, Boscos Catalans SL i Mas Marcé, una de Cadaqués, Celler Martí Faixo , una altre de Vilafant, Embotits Puigmal Tubau SL, i una cinquena de Cantallops, Masia Serra SL

En el decurs dels tres dies en el que es desenvoluparà la fira gastronòmica tindran lloc degustacions i presentacions de producte per a què el públic assistent a aquest Fòrum Gastronòmic conegui les possibilitats dels productes a la cuina.

forum_gastronomic_girona2013

Empreses catalanes participants

Ajuntament de Tremp – “Al teu gust, aliments del Pallars” | col·lectiu artesans | Tremp (Pallars Jussà):

      Castell d’Encús | vi DO Costers del Segre | Talarn (Pallars Jussà)

      Es Pallarès | plats precuinats | Tremp (Pallars Jussà)

      Ecològica dels Pirineus | carn de boví ecològica | La Pobla de Segur (Pallars Jussà)

      Embotits Artesans Casa Sunyer | embotits | Sentís (Pallars Jussà)

      Formatges Ecològics de Puigcerver | formatges | Puigcerver (Pallars Jussà)

      Licors Portet | licors | La Pobla de Segur (Pallars Jussà)

      Postres de Músic | rebosteria, brunyols | La Pobla de Segur (Pallars Jussà)

      Sauvella Orcau | vi DO Costers del Segre | La Pobla de Segur (Pallars Jussà)

Ànec dels Pirineus | ànec | Bescanó (Gironès)

Bardinet | licors | Gelida (Alt Penedès)

Bolets Petras | bolets, cervesa | Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)

Boscos Catalans SL | vi DO Empordà | Siurana d’Empordà (Alt Empordà)

Cadí Societat Coop.C.LTDA | formatge i mantega DOP Alt Urgell i Cerdanya | La Seu d’Urgell (Alt Urgell)

Cal Mossen SL | pa | Folgueroles (Osona)

Carns de Confiança | carn de boví ecològica | Campdevànol (Ripollès)

Celler de Capçanes | vi DOQ Priorat | Capçanes (Priorat)

Celler Grau Dòria | DO Cava | Canyelles (El Garraf)

Celler Martí Faixo | vi DO Empordà | Cadaqués (Alt Empordà)

Cerveses Almogàvers | cervesa artesana | Barcelona

Embotits Puigmal Tubau SL | embotits | Vilafant (Alt Empordà)

Emilio Miró Salvat | vermuts | Reus (Baix Camp)

Erismar | eriçons de mar | Palamós (Baix Empordà)

Formatges Mas El Garet | formatge | Tona (Osona)

Giro del Gorner | vi DO Penedès | Puigdàlber (Alt Penedès)

Heretat Mas Tinell | DO cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

Impacto i Acción SA – Mas Rodó | vi DO Penedès | Mediona (Alt Penedès)

Institut del Cava | cava:

      Parés Baltà | DO Cava | Pacs del Penedès (Alt Penedès)

      Freixenet | DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)

      Cava Grimau | DO Cava | Castellví de la Marca (Alt Penedès)

      Segura Viudas | DO Cava | Torrelavit (Alt Penedès)

Joan Moret | carn de poltre | Llanars (Ripollès)

Joan Carlos Sánchez | vi DO Terra Alta | Vilalba dels Arcs (Terra Alta)

Marevendis Agua de Mar | aigua de mar | Barcelona

Mas Marcé | formatge | Siurana d’Empordà (Alt Empordà)

Maset del Lleó | vi DO Penedès | La Granada (Alt Penedès)

Masia Serra SL | vi DO Empordà | Cantallops (Alt Empordà)

Museu de la Confitura | confitures i melmelades | Torrent (Baix Empordà)

Pagès Entrena | vi DO Penedès i DO Cava | Piera (Anoia)

Parató | DO Cava | El Pla del Penedès (Alt Penedès)

Patatas Torres | patates fregides | Dosrius (Maresme)

Tayaimgut SL | vi DO Penedès | Mediona (Alt Penedès)

En l’espai gastronòmic de Fòrum de Girona, el Departament d’Agricultura, a través de PRODECA, organitza diverses activitats amb l’objectiu de difondre les qualitats i aplicacions dels productes alimentaris.

Programa d’activitats

Aula Activa:

Diumenge, 24 de febrer

16:00 Carn Ecològica del Ripollès: Pirinat.

17:00 Demostració de cuina, a càrrec de Pep Nogué (Federació Catalana de

DOP/IGP).

18:00 Demostració de cuina amb productes “Al teu gust, aliments del Pallars”, a càrrec de Mariano Gonzalvo.
Dilluns, 25 de febrer

17:00 La Cuina amb Aigua de Mar mediterrània, a càrrec d’Isma Prados.

18:00 Demostració de cuina Gustum amb productes de “Terres de Lleida”, a càrrec de Xavier Andreu del Restaurant El Buidasacs ((El Vilet de Riucorb, Urgell)

Dimarts, 26 de febrer

16:00 La importància del dinamitzador de productors i productes a la cuina, a càrrec de Sílvia Hernández del restaurant La Terrassa del Museu (Terrassa) i Álex Lucas del restaurant Ristol (Viladecavalls) amb Cinto Puig d’El Celler d’Ullastrell.

18:00 Tarragona Gastronòmica, un món de sabors per descobrir. A càrrec d’Òscar Garcia.

Aula PRODECA:

Diumenge, 24 de febrer

11:15 Presentació dels productes “Al teu gust, aliments del Pallars”, a càrrec d’És Pallarès, Ecològica dels Pirineus, i Celler Sauvella.

13:15 Maridatge Gustum amb productes de “Terres de Lleida”, a càrrec de Jordi Planes.

17:15 Coques de Cal Mossen amb formatge de Mas Marcé.

18:15 Presentació de la nova cervesa negra de café i tast de les altres varietats, a càrrec de Cerveses Ausesken.

Dilluns, 25 de febrer

12:15 Presentació de producte de Museu de la Confitura, a càrrec de Jordina Regàs i

Teresa Millàs

13:15 Tast de vins, a càrrec de Celler de Capçanes.

16:15 Presentació dels productes “Al teu gust, aliments del Pallars”, a càrrec de Castell d’Encús, Formatges de Puigcerver, Licors Portet, i Postres de Músic.

17:15 Presentació dels productes “Al teu gust, aliments del Pallars”, a càrrec de Castell d’Encús, Formatges de Puigcerver, Licors Portet, i Postres de Músic.

18:15 Ses vinyes de Cadaqués, a càrrec de Celler Martín Faixó.

Dimarts, 26 de febrer

13:15 Vins & Caves Ecològics.. i una mica més, a càrrec d’Elisabeth Jaime de  Parés Baltà.

16:15 Tast de vins dolços, a càrrec de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.