Una cinquantena d’activitats per celebrar el Dia Europeu dels Parcs

Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural del Cap de Creus

Vista aèria del Parc Natural del Cap de Creus

La diada coincideix amb la declaració del primer parc nacional europeu l’any 1909, a Suècia

Dia Europeu dels Parcs
Vista aèria del Parc Natural del Cap de Creus

El Departament de Territori i Sostenibilitat organitza una cinquantena d’activitats per commemorar el Dia Europeu dels Parcs, que se celebra el 24 de maig. Aquesta data coincideix amb la declaració del primer parc nacional europeu l’any 1909, a Suècia. Per aquest motiu la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa promouen diferents activitats a les àrees protegides que fomenten els valors de la natura.

Amb la celebració del Dia Europeu dels Parcs es pretén donar a conèixer aquest projecte proteccionista a gran escala i apropar la natura a la gent d’una forma directa, amena i divertida. Els parcs de Catalunya el celebren els propers dos caps de setmana amb un ampli ventall de propostes. Tots ells ofereixen excursions i visites guiades, així com tallers, cursos i xerrades per a totes les edats.

Aquí us deixem les activitats programades que es poden fer al Cap de Creus, als Aiguamolls i a la Zona Volcànica de la Garrotxa:

Parc Natural de Cap de Creus

Dissabte, 20 de maig

Presentació divulgativa de tots els estudis encarregats pel Parc l’any 2016.

Caminada per la serra de Verdera, que amaga un bosc ple d’històries i paisatges increïbles entre castanyers, dòlmens i feixes.

Taller i itinerari per conèixer com s’empeltaven les oliveres a Cadaqués.

Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Diumenge, 21 de maig

Sortida ornitològica per conèixer més els abellerols del Fluvià

Visita guiada pels Aiguamolls amb tots els sentits.

Diumenge, 28 de maig

Visita guiada sobre els Aiguamolls i les amenaces del canvi climàtic.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Del 24 de maig al 25 de juny

El centre de documentació del parc natural organitza exposicions de material al casal dels Volcans i Can Jordà, dona gratuïtament llibres sobre parcs i volcans als consultors i amplia els continguts sobre el parc a la viquipèdia.

Divendres 26 i Dissabte 27 de maig

Activitat organitzada en dos dies per conèixer més a fons els Volcans de Sant Feliu de Pallerols: Sant Marc i Puig Roig. El divendres es farà una xerrada i el dissabte una sortida naturalística.