Una cinquantena de rosincs sortiran de l’armari durant el Carnaval viatjant a bord de Priscilla, la reina del desert

Carnaval de Roses 2018

Aquests drag queens, gais i transsexuals sortiran de l'armari durant el Carnaval de Roses a bord de l'autobús anomenat Priscilla

Els membres de la colla del Tech viatjaran en l’autobús Priscilla mostrant a la ciutadania el que realment són, uns transsexuals

Carnaval de Roses 2018
Aquests drag queens, gais i transsexuals sortiran de l’armari durant el Carnaval de Roses a bord d’un autobús, anomenat Priscilla

No ho sembla. I no ho sembla per la seriositat, l’educació i les formes amb les que actuen durant el dia que demostren. Estem parlant d’aquelles persones que, per exemple, ocupen la seva jornada laboral en un banc, en l’administració publica, o com executiu d’una gran empresa.
I quan es fa fosc es transformen en la personalitat que realment, alguns gais, la majoria transsexuals per actuar dalt de l’escenari en diferents locals d’oci nocturn. No són ni millor ni pitjor que la resta de la ciutadania. Són diferents, simplement, ja que estan totalment integrats a la societat.

I a Roses hi ha persones que porten aquest ritme de vida i ningú ho sap… Fins ara.
Són reconegudes i estimades a la Vila, també són gais, la majoria transsexuals, i han decidit sortir de l’armari. Volen fer-ho públic, i per a que el xoc entre els seus amics i familiars no sigui tant brutal ho faran durant la celebració del Carnaval de Roses mitjançant la disfressa de transformistes drag queen.

I aquest és el motiu pel qual els membres de la colla del Tech enguany aniran vestits dels personatges de la pel·lícula ‘Les aventures de Priscilla, reina del desert’, que recordem que Priscilla és el nom de l’autobús on viatgen el personatges del film (gais i transsexuals) per actuar en diferents poblacions d’Australia.

Tot i això, Simon Rodríguez, un dels cap d’aquesta colla assegura que el motiu real d’anar disfressats de drag queen “és que es va decidir la setmana següent del Carnaval de l’any passat. Com cada any, anem al Carnaval de Castelló d’Empúries i en el dinar que fem després de la passada a Empuriabrava decidim la disfressa de l’any següent i va sortir aquest”.
El cap de colla es va mostrar tan “il·lusionat” amb aquesta disfressa “perquè pot impressionar amb les sabates que portarem i perquè dona joc per fer una carrossa xula”, que vam assentir i no el vam dir que realment sabíem la veritat. Una veritat que ara volem compartir amb vosaltres per ajudar-los a que quan surtin de l’armari pel Carnaval els seus amics i familiars ho puguin pair millor.

I parlant de la carrossa, Rodríguez afirma que serà “una rèplica gegant del nostre barret, que és un barret amb 140 flors que cadascú se les ha fet una a una a mà amb goma-eva, i a la part de baix posarem una sabata, també gegant, del musical i la part de davant representarà a Pricilla, que és l’autobús”.

Aquest any amb la colla del Tech es disfressaran una cinquantena de persones, el que vol dir que pel Carnaval desfilaran més de 7.000 flors fetes de gomaeva. Una cinquantena de transsexuals que per viatjar amunt de Priscilla han de treure el bitllet, que val 120 euros. Uns diners amb els que els hi entra tot, “menjar i beure durant tots els dies, una fideuada que fem el diumenge, la disfressa i la modista, ja que els guanys de la Barraca de la Festa Major ho destinem a que el Carnaval ens surti el més econòmic possible sense minvar la qualitat de la decoració de la carrossa i les disfresses”, ha explicat en Simon.

Qüestionari:

Creus que el Carnaval de Roses ha millorat?

Sí.

Què penses del concurs i dels premis a la millor carrossa, millor disfressa  i millor coreografia?

Estan bé, és una manera per incentivar a la gent a millorar tant la carrossa, com la disfressa i la coreografia.

Consideres que l’adjudicació dels premis va ser justa?

No, sobretot, en el de la carrossa perquè hi havia una que es va merèixer guanyar un premi.

Qui hauria de ser el jurat?

Persones que no es disfressin, que tinguin coneixement del Carnaval i que no estiguin implicat amb cap colla.

A part d’escollir el nº de sortida, consideres que s’haurien de donar altre tipus de premi?

Nosaltres som partidaris que no hi hagin diners, però si regalar, per exemple, una maqueta de la carrossa que  ha guanyat, o un val per anar a sopar a un restaurant, o un val per anar a una botiga i disposar de material per decorar la carrossa.

Quina assignatura pendent consideres que té o què milloraries  del Carnaval de Roses?

Milloraria el control sobre algunes colles grans que venen de fora, que porten molt beguda i el que no és beguda, i que no sempre fan cas de les ordres que els hi donen.

Com creus que s’hauria de controlar als menors per a que no cometin excessos amb l’alcohol?

A cada colla, per cada menor que hi vagi ha d’haver-hi un adult que es faci responsable d’ell, no pot haver-hi un menor de 18 anys sense un adult que no es faci càrrec.

Creus que el Consell del Carnaval és útil?

És útil, però ho pot ser més.

Creus que el sorteig de les desfilades s’hauria de fer abans i no quan falten pocs dies pel Carnaval?

A mitjans de desembre estaria bé fer-ho, perquè així la gent ja sap on sortirà, i pots destinar més o menys recursos per decorar la carrossa en funció del número de sortida, tot i que no seria correcte, ètic.

Tenint en compte que els Reis del Carnaval (Adults i Infantils) tenen una subvenció de 1.500 euros creus que s’haurien d’escollir per mèrits i no per sorteig?

Sí i no, perquè hi ha gent que no vol ser Rei del Carnaval, podria ser per mèrits sempre que la colla ho volgués

Si depengués de tu, com solucionaries la problemàtica de la nit de divendres al port?

No parar al port.

Quina sanció s’hauria de posar a les colles si no compleixen els manaments del Carnaval?

No es disfressarien l’any següent.

Creus que l’arròs de dilluns de Carnaval hauria de ser gratis per a les colles?

Gratis i més que gratis.