Cinquè podi de Maverick Viñales l’any del seu debut a Moto 2

Maverick Viñales

Els fans de Maverick seguint la cursa de Moto 2 per TV

Viñales ha entrat tercer per la línia d’arribada darrera Rabat i Kallio

Maverick Viñales
Maverick Viñales enn un viratge de dretes

Gran cursa de Moto 2 la que s’ha vist en el Gran Premi de Silverstone, on el pilot de Roses, Maverick Viñales, ha brillat en la històrica pista anglesa després de sortir des de la tercera línia de la graella després amb el vuitè millor temps al classificatoris. I amb el 8è lloc a creuat el primer pas per la meta, on el finlandès Mika Kallio ha superat a Johann Zarco, que sortia des de la pole. Però partir d’aquí Viñales ha iniciat la seva particular remuntada amb avançaments esgarrifosos sobre el francès Johann Zarco i l’alemany Jonas Folger.

A la setena volta, Viñales en la seva progressió es va posar en quarta posició després de superar a Rabat en la recta principal. Al vuitè gir es va desfer de Folger, i tot seguit de Zarco. Una lluita per avançar posicions que ha beneficiat al líder de la cursa, Kallio, perquè es va escapolir poc més d’un segon al rosinc. Però Maverick no ha llançat la tovallola. Volia la victòria, “és una llàstima no haver-la pogut aconseguir perquè ha estat a les seves mans, però un parell d’errades quan estava retallant temps a Kallio ho ha impedit”, ha afirmat Alfredo Herrera, president del Club de fans del pilot rosinc.

Maverick Viñales
Els fans celebren la tercera posició de Maverick

A les últimes voltes Rabat ha agafat i avançat Kallio seguits de Viñales, que finalment ha aconseguit una molt meritòria tercera posició, destacant als mitjans de comunicació desplaçats a Silverstone que “al principi de la cursa estava fatal, ja que he perdut bastant la concentració, però estava segur que podia arribar a ells. Estic content. La moto ha funcionat molt bé i he gaudit passant-me amb Zarko i Tito”.

Per la seva part, el president del Club de fans s’ha expressat en els mateixos termes a l’assenyalar que “hem d’estar contents perquè sortir de la vuitena posició i haver pogut lluitar per la victòria és per estar contents”, el qual, tot i que ara són 67 punts els que separen a Maverick Viñales en la general del líder Tito Rabat, ha dit que “encara està obert, reconeixem que cada cursa què passa és més difícil l’opció del campionat, però s’han de córrer les sis curses que queden”.

Amb el Gran Premi de Silverstone, Rabat és líder amb 233 punts, seguit de Kallio amb 216 i Viñales, que suma 166.