Cinquena gran recapte d’aliments a Catalunya i, com no, a Roses

Gran Recapte d'Aliments a Catalunya

Voluntàries de la Recapte d'Aliments organitzada per Càritas i Creu Roja al juliol passat / Foto: arxiu

La Gran Recapte es portarà a terme demà divendres, dia 29, i al dia següent, dissabte, 30 de novembre

Gran Recapte d'Aliments a Catalunya
Voluntàries de la Recapte d’Aliments organitzada per Càritas i Creu Roja al juliol passat / Foto: arxiu

Sota el lema “Volem donar una bona notícia” torna per cinquena vegada El Gran Recapte de l’ONG Banc dels aliments els dies 29 i 30 de novembre.

Molts reptes per assolir
Malauradament, el nombre de persones en situació de pobresa o en el llindar de la pobresa està augmentant i això obliga enguany a reptes nous i superar les fites de campanyes anteriors. Alguns d’aquests reptes són:

  • 15.000 voluntaris/es vers els 13.000 de l’any 2012
  • superar les 2.727 tones d’aliments de l’any 2012
  • 1.300 punts de recollida vers els 1.000 de l’any 2012

Com participar a Roses
Trucant a Càritas Parroquial de Roses al telèfon 972 15 35 86  o bé per mail  a la següent adreça: roses@caritasgirona.cat. O a la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries al telèfon: 972 25 68 28.

A la resta de Catalunya
A Catalunya hi ha 4 Bancs d’Aliments (Barcelona, Girona; Lleida i Tarragona). Per participar, es pot fer al web del Gran recapte mitjançant un formulari, excepte les persones que visquin a la demarcació territorial de Lleida que ho hauran de fer directament al correu electrònic info@bancalimentslleida.cat
Es treballarà amb grups de fins a cinc persones en diferents torns de 3 hores que es poden escollir i adequar a la disponibilitat dels voluntaris.

Una altra manera de participar
Si per la raó que sigui no es pot participar com a voluntari/a, sí que es pot fer donant d’aliments en els mateixos punts de recollida o al web de la campanya. Es necessiten aliments nutritius, de llarga durada i de fàcil conservació: llegums secs, oli, llet, sucre, conserves de peix, arròs o aliments per a nadons. Seria bo també tenir en compte les persones celíaques i recollir alguns aliments sense gluten.

Gran Recapte d'Aliments a Catalunya
El Centre de Distribució d’Aliments de Roses

Els punts de recollida són mercats i supermercats arreu de tot el territori català, i a Roses els voluntaris de Càritas Parroquial i la Creu Roja de la Vila hi seran als hipermercats Condis, Bon Preu, Caprabo, Carrefour i Mercadona.
Uns aliments que emmagatzemaran en el Centre de Distribució d’Aliments de Roses, CDA, ubicat al carrer Doctor Fleming, nº 32, per ser, posteriorment, repartits entre les famílies més necessitades de la població.

A banda de les grans campanyes anuals, el Bancs d’Aliments continuen recaptant aliments i es pot col•laborar amb ells durant l’any.