Cinquena gran recapte d’aliments

La gran recapte d’aliments es farà els dies 29 i 30 de novembre i es necessiten 15.000 voluntaris/es

Gran Recapte d'Aliments
Voluntaris col·laborant en el recapte d’aliments / Foto: arxiu

Sota el lema “Volem donar una bona notícia” torna per cinquena vegada El Gran Recapte de l’ONG Banc dels aliments els dies 29 i 30 de novembre.

Molts reptes per assolir
Malauradament, el nombre de persones en situació de pobresa o en el llindar de la pobresa està augmentant i això obliga enguany a reptes nous i superar les fites de campanyes anteriors. Alguns d’aquests reptes són:

  • 15.000 voluntaris/es vers els 13.000 de l’any 2012
  • superar les 2.727 tones d’aliments de l’any 2012
  • 1.300 punts de recollida vers els 1.000 de l’any 2012

Els punts de recollida són mercats i supermercats arreu de tot el territori català.

Com participar
A Catalunya hi ha 4 Bancs d’Aliments (Barcelona, Girona; Lleida i Tarragona). Per participar, es pot fer al web del Gran recapte mitjançant un formulari, excepte les persones que visquin a la demarcació territorial de Lleida que ho hauran de fer directament al correu electrònic info@bancalimentslleida.cat

Es treballarà amb grups de fins a cinc persones en diferents torns de 3 hores que es poden escollir i adequar a la disponibilitat dels voluntaris.

El termini d’inscripció comença avui 1 de novembre.

A banda de les grans campanyes anuals, el banc d’aliments continua recaptant aliments i es pot col•laborar amb ells durant l’any.

Una altra manera de participar
Si per la raó que sigui no es pot participar com a voluntari/a, sí que es pot fer donant d’aliments en els mateixos punts de recollida o al web de la campanya. Es necessiten aliments nutritius, de llarga durada i de fàcil conservació: llegums secs, oli, llet, sucre, conserves de peix, arròs o aliments per a nadons. Seria bo també tenir en compte les persones celíaques i recollir alguns aliments sense gluten.