Cinta Villalobos guanya el primer Premi d’Il·lustració Marià Baig de Figueres

Premi d'Il·lustració Marià Baig de Figueres

Una de les il·lustracions que formen part de l'album presentat per Cinta Villalobos al 1er Premi d'Il·lustració Marià Baig de Figueres

Premi creat per Edicions Cal·lígraf amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona

Premi d'Il·lustració Marià Baig de Figueres
Una de les il·lustracions que formen part de l’album presentat per Cinta Villalobos al 1er Premi d’Il·lustració Marià Baig de Figueres

Cinta Villalobos, natural de Santander i resident a Barcelona ha estat la guanyadora de la primera edició del Premi d’Il·lustració Marià Baig convocat per l’editorial Edicions Cal·lígraf de Figueres, amb l’obra ‘El Bosque i la Pulga’.

El jurat del premi format per la bibliotecària Nati Vilanova, la llibretera Ester Marcos i l’il·lustrador Dani Torrent han atorgat a Villalobos, que es va presentar amb el pseudònim d’Api Capic, el primer guardó d’aquest certament gràfic gràcies a “la seva concepció gràfica rotunda i coherent, l’ús simbòlic del color i la maduresa narrativa de les seves imatges, que sustenten el desenvolupament de la història, per la qual cosa respon perfectament al concepte d’àlbum il·lustrat”, van destacar els membres del jurat.

El proper mes de novembre Edicions Cal·lígraf publicarà l’obra guanyadora (que rebrà un import de 1.500 euros en concepte d’avançament de drets d’autor).

Així mateix, el jurat ha fet dues mencions especials als treballs ‘El monstre dels petons’, de Laia Bedós, de Blanes i ‘Un pèl a la sopa’, de Teresa Clua i Bernadette Cuxart, de Manresa i Segàs, respectivament.

Premi d’Il·lustració Marià Baig

Edicions Cal·lígraf amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona ha convocat el 1er Premi d’Il·lustració Marià Baig (Figueres 1906-1991) en memòria de qui va ser un destacat pintor, il·lustrador, ninotaire i publicista empordanès.

En aquesta primera edició del Premi, han concorregut un total de 20 àlbums il·lustrats arribats d’arreu de Catalunya, l’estat espanyol i Argentina.