Cistella acollirà el 25 d’agost la Festa de la Verema 2018 de la DO Empordà

Festa de la Verema 2018

El pregó de la Festa de la Verama d’aquest any anirà a càrrec de Pat Bros, veïna de Cistella i coordinadora i guia d’activitats d’animació i de lleure en el medi natural

Festa de la Verema 2018 El municipi de Cistella acollirà el 25 d’agost la Festa de la Verema 2018 de la DO Empordà. Els actes s’iniciaran a les 16.00h al celler Mas Vida on es colliran els raïms per a la popular premsada de la festa. Cap a les 18.30H està prevista l’arribada del raïm a la plaça Major de Cistella. A continuació tindrà lloc el pregó que enguany anirà a càrrec de Pat Bros, veïna de Cistella i coordinadora i guia d’activitats d’animació i de lleure en el medi natural.

Un cop finalitzat el pregó, se celebrarà la premsada del nou most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l’Empordà. Després de tastar el most produït amb la premsada, tindran lloc els parlaments del president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, i de l’alcalde de Cistella, Enric Gironella. Un tast de vins de Mas Vida Celler i un concert i ballada de swing amb Smoothify posaran punt i final a la Festa de Verema 2018. Aquesta activitat és gratuïta i no cal reserva prèvia.

Tiberi entre vinyes
Els actes de la Festa de la Verema 2018 es completaran l’endemà diumenge 26 d’agost, a partir de les 12.00H, amb un ‘Tiberi entre vinyes’ que inclou la visita al celler Mas Vida i una arrossada popular. Aquesta proposta té un preu de 30€ pels adults i 10€ pels nens i les reserves es poden tramitar al correu electrònic visita@bodegasmasvida.com o al telèfon 659 548 512.

En finalitzar el dinar se celebrarà una taula rodona titulada ‘Projectes singulars de l’Empordà’ que analitzarà la riquesa de la diversitat de l’Empordà i alguns dels projectes singulars de la zona. La proposta s’iniciarà amb una breu contextualització històrica sobre la viticultura a les Garrotxes d’Empordà a càrrec del periodista i estudiós historiador Manel Alaió. A l’acte hi participaran la comunicadora Patrícia de Golfredichs (Vilateral, Un dia un vi), el tècnic Francesc Font (Agroassessor) i els elaboradors de vi Jordi Esteve (Rim – Rabós d’Empordà), Salvador Batlle (Còsmic – Agullana), Bonfill Arché (Arché Pagès – Campmany), Miguel Coronado (Clos d’Agon – Calonge) i Adriana Fernández (Mas Vida – Cistella).
La tècnica de la DO Empordà, Alícia Juher, serà l’encarregada de moderar l’activitat.