CiU aposta per l’excel•lència i la qualitat turística com a motor de l’economia catalana

eleccions municipals
L'alcaldable Montse Mindan i el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha visitat Roses per donar “suport explícit a la candidata a l’alcaldia Montse Mindan”

eleccions municipals
L’alcaldable Montse Mindan i el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull

Jordi Turull en la seva visita a Roses, aquest matí, en plena campanya electoral per donar “suport explícit a la candidata a l’alcaldia de Roses, Montse Mindan”, ha afirmat que la Generalitat aposta “per l’excel·lència i la qualitat turística, perquè és un dels pilars, motors bàsics de l’economia, que representa entre un 12 i un 14% del PIB, genera ocupació i moltes oportunitats arreu del país”. Una afirmació basada en que “Catalunya rep 16,7 milions de visitants, que deixen al país més de 15.000 milions d’euros i que és un sector que dóna feina a 400.000 persones”.

El president del grup parlamentari de CiU ha afirmat que “defensem un model de turisme de qualitat versus quantitat, perquè la quantitat la tenim, ara hem de prioritzar l’excel·lència”, destacant que “Roses és un dels municipis que treballen aquesta excel·lència del turisme, perquè no només aposta pel sol i la platja, sinó per la cultura, la gastronomia, la natura o l’esport”. “I gràcies, ha remarcat, a ajuntaments com el de Roses el país està guanyant la batalla contra l’atur”.

Turull ha assenyalat que fora de Catalunya “se’ns valora molt bé com destinació turística i això és possible gràcies a que entre els ajuntaments i la Generalitat s’ha passat d’una política de confrontació a una política de col·laboració, i hem de continuar així, perquè hi ha molta competència”.

L’alcaldable per CiU, Montse Mindan, ha afirmat que Roses “ha d’apostar pel turisme perquè Roses és un producte turístic, i intentant que sigui més de qualitat que de quantitat té zones enjardinades, carrers nets o els certificats de qualitat ISO de les platges”, per destacar que en un futur “s’ha de treballar en totes aquelles parts que encara no formen part d’un patrimoni perquè estant molt malmeses, com la depuradora de marisc, que pot ser un producte turístic de referència o el Far, que esperem se’ns doni la concessió properament”. Tot, ha dit Mindan, perquè sigui un recurs turístic més per Roses i “aconseguir allargar la temporada turística de maig a octubre”.