CiU i Gent del Poble de Roses pacten definitivament i ara posen fil a l’agulla al programa de govern

Eleccions municipals 2015

El cap de llista de Gent del Poble, Francesc Giner, serà 2º Tinent d’alcalde i portarà la regidoria de Cultura i Festes

Eleccions municipals 2015D’aquí al dia de la investidura de Montse Mindan com alcaldessa de Roses durant els propers quatre anys, CiU i Gent del Poble portaran a terme reunions “per encaixar el programa” de l’equip de govern. I també “es parlarà amb els altres partits per tractar no pactes de govern, però si pactes de legislatura, projectes que es vulguin tirar endavant durant la legislatura”, ha assenyalat Mindan.

Així l’acord entre CiU i Gent del Poble ja és definitiu i ara només es tracta de “posar fill a l’agulla” els projectes que volen posar en comú,

Francesc Giner va ser molt crític, sobre tot al final la legislatura passada, i quan hi era a l’oposició com a portaveu del Gent del Poble, respecte a la manera en la que va gestionar l’equip de govern les regidories de Promoció Econòmica i Turisme, Cultura i Festes. Unes Àrees que van ser “de les primeres qüestions ha tractar per entrar a formar part de l’equip de govern i de les quals se’ns va acceptar les nostres propostes” ha afirmat Giner.
Així, durant la propera legislatura Gent del Poble es farà càrrec d’aquestes Àrees. Concretament, Giner, que serà el segon tinent d’alcalde (Carles Pàramo serà el primer), es farà càrrec de les regidories de Cultura i Festes, i Félix Llorens, per la seva banda, serà el responsable de les de Promoció Econòmica i Turisme.

Cal destacar que en aquesta legislatura s’hauran de constituir macro-àrees que englobin diverses regidories, ja que només hi hauran 7 regidors els que formaran l’equip de govern.

Un equip de govern que gestionarà la Vila de Roses en minoria, amb CiU 5 regidors, i Gent del Poble amb 2, ja que el PP (2 regidors) i GdP no estaven disposats a formar part del mateix govern i el PSC (2 edils) ha decidit quedar-se a l’oposició. Totes dues formacions juntament amb ERC, amb 4 regidors, i Ciutadans i Unió Municipal a Roses, amb cadasacuna 1 cadascuna, definitiavament, seran els 5 partits de l’oposició. Recordem que per fer majoria és necessari 9 edils.

Un ple cada dos mesos?

La llei estableix que en els ajuntaments de municipis d’una població entre 5.001 i 20.000 habitants els plens municipals ordinaris es poden celebrar, com a mínim, cada dos mesos. I Roses, que ha baixat de 20.000 habitants, per això l’electorat va escollir 17 regidors i no pas 21 com la legislatura passada, tindria la possibilitat legal de fer una sessió plenària cada 60 dies. Una possibilitat que la futura alcaldessa de Roses no sap encara si es portarà a terme, assenyalant Mindan que “només s’ha fet un ple cada mes durant la passada legislatura, abans al no arribar a la xifra de 20.000 sempre s’havia fet cada dos mesos”.