CiU i Gent del Poble també mantenen converses, però en aquest cas, per formar un govern en minoria

Pactes de govern a Roses

L’alcaldable Montse Mindan va parlar amb el candidat assembleari de Gent del Poble, Frances Giner, ahir al vespre

Pactes de govern a RosesCiU Roses, mitjançant l’alcaldable Montse Mindan, a banda de parlar el passat dillunsamb el candidat d’ERC, Joan Plana, davant la possibilitat d’iniciar converses envers la possible constitució d’un govern a Roses, també, ahir, va fer el mateix amb el cap de llista de Gent del Poble, Francesc Giner, “però com és un partit assembleari, a l’igual que Esquerra, el seu candidat em va dir el mateix, que és una decisió que ha de passar per l’assemblea de Gent del Poble”, la qual els seus membres han decidir la conveniència o no de pactar amb CiU.

Giner, al contrari que fa quatre anys, es va mostrar durant la campanya disposat a formar part del govern si així li proposaven, però, clar, no a qualsevol preu. En aquest sentit, l’alcaldable de Gent del Poble ha manifestat que “nosaltres presentarem a CiU quatre punts que considerem imprescindibles i no volem el no per resposta. I si els acceptem podem formar govern en minoria”.

Govern en minoria que seria possible si ERC no pacta amb cap altre formació política, i donant les que quedarien, PSC, PP, Ciutadans i Unió, sembla improbable, ja que cap d’ells es mostren a favor del procés independentista.

Així mateix, Mindan ha assegurat que encara no s’ha posat en contacte “ni amb el PSC ni amb el PP, tot i que també vull parlar amb ells”, per oferir també iniciar les converses per a un possible pacte.

PSC i PP, al contrari que ERC i Gent del Poble, es mostren contraris al procés independentista de Catalunya, tot i això no suposaria cap problema per a CiU, “perquè l’important és formar un govern que doni estabilitat a Roses durant els propers quatre anys”.