La ciutadania de Roses s’implica en els projectes de futur de la Vila

Pressupostos Participatius de Roses

147 propostes s'han dipositat a les bústies instal·lades a l'Ajuntament, a la Biblioteca i a l'Oficina de Turisme de Roses

Un total de 177 propostes presenten els veïns de Roses per tirar endavant projectes dins el pressupost participatiu de 2017

Pressupostos participatius de Roses
Urna habilitada al SAC de l’Ajuntament de Roses per dipositar les propostes / Foto: arxiu

La primera fase del procés del pressupost participatiu 2017 de Roses ja s’ha tancat. Part que ha consistit en la presentació de propostes en l’apartat  d’inversions “i podem que hem superat la previsió en quart a la participació de la gent. Personalment vaig dir que si havia 100 persones que hi participaven seria un èxit, i hem arribat a les 177 propostes, moltes més de les que esperàvem”, ha manifestat el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danès.

75 d’aquestes propostes van ser trameses via electrònica, 68 es van dipositar en les urnes que hi havia per a tal efecte al SAC de l’Ajuntament de Roses, a la Biblioteca Municipal i l’Oficina de Turisme; i les 34 restants van sorgir dels fòrums participatius.

Un cop finalitzat la primera fase entra en marxa la segona, corresponent a la valoració tècnica de les propostes a càrrec del departament de Serveis Territorials i Urbanisme de l’Ajuntament, “que avaluaran quines són de competència local, quines són inversions i d’aquestes quina és la quantitat econòmica que suposa portar-la a terme, tenint en compte que hi ha un màxim de 150.000 euros per poder la executar”, ha significat Danès.

La fase final d’aquest pressupostos participatius està prevista portar-la a finals de maig o inicis del mes de juny “amb un debat participatiu al Teatre Municipal per a que sigui la gent que decideixi quines seran les 10 o 15 propostes que passaran a la votació final, que es desenvoluparà durant el mateix mes de juny”, ha afirmat el regidor.

El projecte o projectes escollits per la ciutadania de Roses “calculem que a finals d’aquest any s’iniciaria la licitació, contractació i execució de l’obra per a que siguin una realitat durant el primer trimestre de 2018”, ha explicat Danès.

Una realitat que continuarà amb la segona edició dels pressupostos participatius de Roses.