Ciutadans de Girona aposta per Fernando López de Castro, de C’s de Roses, com a diputat al Congrés

Fernando López de Castro candidat a diputat al Congrés

Fernando López de Castro flanquejat pel conseller comarcal de l'Alt Empordà de C's, Héctor Amello, i el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Roses, José Manuel Álvarez

El número 2 de Ciutadans de Roses va ser escollit com a candidat a diputat a Corts en unes primàries celebrades divendres

Fernando López de Castro candidat a diputat al Congrés
Fernando López de Castro flanquejat pel conseller comarcal de l’Alt Empordà de C’s, Héctor Amello, i el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Roses, José Manuel Álvarez

Ciutadans, C’s, de Roses van proposar al número 2 de la candidatura a les passades eleccions municipals, a Fernando López de Castro i Fa, com a candidat a diputat al Congrés per Girona, “sí, m’ho van proposar i tot i que mai m’ho havia plantejat em vaig preguntar em vaig preguntar en anglès why no?, per què no?”, va afirmar López de Castro.
I després d’aconseguir els avals necessaris es va presentar a les primàries que es van portar a terme el passat divendres, on també van concórrer Ana Alcubierre, de Santa Coloma de Farners, i Emilio Santiago, de Figueres.

I la militància de Ciutadans de Girona va escollir Fernando López de Castro i Fa com a possible diputat per la capital de la demarcació gironina al Congrés de Madrid.
Una votació que va, però, ser molt igualada, ja que el candidat de C’s de Roses va aconseguir un vot més que al segon candidat més votat, Alcubierre, i dos per sobre de Santiago, que va quedar en tercer lloc.

Així, i segons els resultats de les properes eleccions generals que se celebraran al mes de desembre, Roses podria continuar tenint, com a mínim, un diputat a les Corts de Madrid, durant els propers quatre anys de legislatura estatal. Com a mínim perquè recordem que Carles Pàramo és actualment diputat de CiU per Girona, però encara no se sap si CDC, després de la separació d’Unió Democràtica, continuarà apostant pel primer tinent d’alcalde de Roses com candidat al Congrés.

Lòpez de Castro es mostra segur d’aconseguir el seu escó com a diputat “perquè arrasarem a les generals, perquè el nostre partit està creixen de mica en mica, gota a gota, amb molta honestedat, molta humilitat i moltes ganes de servir a la Catalunya espanyola”.

El General i ex Cap de Seguretat de la Moncloa va afirmar que el fet que ell pugui ser al Congrés “significarà per a la població de Roses que un amic seu representarà els interessos dels rosincs, dels empordanesos, dels gironins i dels catalans en general en la sobirania nacional que és el Congrés dels diputats”.

 

Fernando López de Castro i Fa

Fernando López de Castro va néixer a Ripoll l’any 1940, tot i que ell es considera fonamentalment empordanès, perquè empordanesa és la seva mare i la seva família.

Va ingressar a l’Acadèmia Militar de Saragossa l’any 1958. Es va diplomar en Estat Major a Madrid i va estudiar a l’Escola de la guerra de París.

L’any 1979, sent Adolfo Suárez president del govern espanyol, va ser nomenat Cap de Seguretat de la Moncloa, seu de la Presidència. Càrrec que va exercir fins al 1982, vivint en primera línia el cop d’estat de 1981.
La seva vida activa com a militar va finalitzar l’any 1999 quan era, llavors, Cap Militar de la demarcació de Girona.

I setze anys després de deixar l’exèrcit, Fernando López de Castro i Fa entra en la política de la mà de Ciutadans de Roses, on va ser el número 2 de la candidatura darrera José Manuel Álvarez.
I ara, el seu camí en el món de la política el pot fer tornar a Madrid, però en aquest cas no a la Moncloa, sinó al Congrés com a diputat.