Ciutadans de Girona celebra el Dia de la Constitució a Roses

Suport a la Constitució de Ciutadans

Un moment de la lectura del manifest en suport de la Constitució per part de Ciutadans de Girona

Una delegació de Ciutadans la demarcació de Girona es va donar cita a Roses per llegir un manifest en suport de la Constitució

Suport a la Constitució de Ciutadans
Un moment de la lectura del manifest en suport de la Constitució per part de Ciutadans de Girona

Una delegació de Ciutadans a la província de Girona encapçalats pel candidat al Congrés per Girona, Fernando López de Castro, el diputat al Parlament de Catalunya, Jean Castel, el conseller comarcal de l’Alt Empordà, Héctor Amello, i el portaveu del partit a l’Ajuntament de Roses, José Manuel Álvarez, es van donar a cita a la plaça Catalunya de la Vila rosinca per commemorar el 37è aniversari de la Constitució espanyola.
“Celebrem la Constitució del 78 que ens va agermanar a tots després d’un període turbulent com va ser la Guerra Civil i el període la postguerra i dictadura, i que que ens va permetre al espanyols accedir per primer cop a la democràcia”, va assenyalar López de Castro.

“Una Constitució, segons va explicar el candidat al Congrés per Ciutadans, “que fou consensuada pel partit Comunista, per Alianza Popular, per l’UCD, pels nacionalistes i, en definitiva, totes les forces polítiques, la qual va recollir els suggeriments de totes elles per fer una Constitució de mínims per satisfer a tothom, però que va aconseguir per primera vegada en la nostra història que estiguéssim 37 anys sense tenir problemes entre nosaltres”.

Fernando López de Castro va recordar que “jo, com a governador militar a Girona, amb Joaquim Nadal i amb tots els representants i autoritats dels grups polítics de la província d’aquell moment vam celebrar amb una copa de cava la commemoració dels 20 anys de la Constitució, i és lamentable que anys després això hagi desaparegut, i que la Constitució que ens feia estar a tots units ara estigui posada en dubte per alguns sectors de la societat”.

Amb la lectura del manifest a favor de la Constitució la delegació de Ciutadans de Girona va voler demostrar que “l’esperit segueix viu i la llei i la Constitució continuen vigents”, va significarLópez De Castro.

 

Manifest de Ciutadans de Girona en celebració de la Constitució

Avui 6 de desembre celebrem el Dia de la Constitució Espanyola i des de Ciutadans, volem unir-nos a aquest homenatge de commemoració d’aquesta festa de la Democràcia fruit del consens, de l’esforç i del respecte demostrat per tots els espanyols al llarg d’aquests anys.
Celebrar i commemorar avui l’aniversari de la Constitució de 1978, ve a suposar la celebració d’un fet històric en el camí cap a la llibertat, que la nostra Nació va començar a recórrer, des que en 1812 es constituís la Constitució Gaditana, un camí apassionant que hem de mantenir viu per seguir caminat.
La Constitució Espanyola sempre ha estat al servei dels ciutadans. Perquè van anar els ciutadans els que la van votar, vés-la pels nostres interessos, els de tots els espanyols, i en dies com avui, hem d’aprofitar l’oportunitat de reivindicar el seu esperit de concòrdia, d’unió i de mirada cap a un futur en el qual tots estiguem junts.
És a dir, la Constitució ens aporta aquest marc de seguretat jurídica i garanties democràtiques, imprescindible per al nostre benestar personal i el nostre progrés social.
La Constitució Espanyola és la norma suprema de l’ordenament jurídic espanyol, aquella que ens ha garantit els nostres Drets i Llibertats, va ser la base per a una Transició exemplar, transició que en moments convulsos com els quals vivim, hem de reivindicar amb la mateixa intensitat, tots dos moments històrics que van servir d’exemple i moments difícils, tant la Constitució com la unitat i concòrdia que van prevaler en aquests moments, han de servir-nos avui com a referència per protagonitzar una segona transició que ens porti al mateix fi, la convivència en pau i la salvaguarda dels drets de tots els espanyols.
La democràcia ha de ser obra de tots els ciutadans i mai obsequi, concessió o imposició, qualsevol que sigui l’origen d’aquesta. Per això, estem convençuts que per al seu assoliment cal el concurs de quantes forces polítiques articulin el cos nacional. Aquest és el esperit que defensem.

Ha arribat el moment d’aclarir la situació política, ens enfrontem a unes eleccions generals, i el poble espanyol en general i els catalans en particular, hem de legitimar amb els nostres vots a els qui, en virtut del nou pluralisme sorgit a Espanya, aspiren a ser els seus intèrprets i representants, perquè és reconegut el principi que la sobirania nacional resideix al poble, i cal aconseguir que el poble parli i s’expressi en les urnes i això és, també, gràcies a la Constitució, i qualsevol altre plantejament implicaria el debilitament del paper del poble, quan no la seva marginació.
No hem de permetre que la lliure voluntat dels espanyols corri el risc de ser substituïda per acords a nivell de presumptes representacions que només poden ser verificades a través de les urnes, tampoc podem permetre que el que van unir els ciutadans i la voluntat que van manifestar durant la transició, s’esquerdi avui, per plantejaments contraris a aquest procés democràtic que ens hem donat tots, en benefici d’una minoria partidista en la qual l’egoisme predomina davant la solidaritat i la legalitat.

Per tant, hem de reivindicar la prevalença de la nostra Constitució com a element que serveix com a millor defensa enfront dels riscos de l’abús de poder, la vulneració arbitrària dels nostres drets i llibertats, i en definitiva, la ruptura de la concòrdia civil.

Benvolguts amics i ciutadans, comptem amb uns principis democràtics perfectament assentats dins del marc Constitucional, ens enfrontem a unes eleccions generals molt obertes i determinants per al futur d’Espanya, i comptem amb un equip de persones, dins d’un projecte comú per a Espanya, que pot ser capaç de portar endavant una nova transició democràtica, defensa d’uns valors i llibertats i tot això ho va a protagonitzar el nostre líder a nivell Nacional Albert Ribera perquè és l’home que millor abraça la Constitució.

Moltes gràcies.

Fernando López de Castro
Candidat al Congrés de Ciutadans per Girona