Ciutadans vol “dotar a la policia de mitjans suficients per a combatre el comerç il·legal al carrer”

Eleccions generals 28 A

Héctor Amelló envoltat de militants i simpatitzants de Ciutadans Roses

El candidat de Ciutadans al Congrés per Girona, Héctor Amelló va anunciar a Roses mesures per combatre tant la venda ambulant il·legal, com l’ocupació, també il·legal, d’habitatges

Eleccions generals 28 A
Héctor Amelló envoltat de militants i simpatitzants de Ciutadans de Girona i Roses

El cap de llista de Ciutadans al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, va estar de visita a Roses ahir, tercer dia de campanya de les eleccions generals. Concretament, ho va fer a la carpa que els seus companys de partit tenien instal·lada al mercat dominical de la fruita i verdura. I en la seva atenció als mitjans va tractar dos temes que afecten a Roses: l’ocupació il·legal d’habitages i el comerç il·legal al carrer, es a dir, elt top manta.

I referint-se a aquesta segona problemàtica, Amelló va afirmar que “el comerç il·legal de productes al carrer atenta contra els comerciants, els quals paguen els seus impostos i veuen  com les màfies competeixen il·legalment contra ells”. I davant d’això, va anunciar que “volem dotar a la policia i a totes les forces de seguretat de l’Estat de mitjans suficients per a combatre aquest comerç il·legal”.
A la pregunta de si aquesta mesura no faria que la problemàtica del top mata se solucionés, sinó que es traslladés a una altra banda, el candidat de Ciutadans al Congrés per Girona va respondre que “això podria ser si ho fem municipi per municipi, però el que nosaltres proposem és una acció integral per poder atacar el problema a tots els municipis on es produeixi el problema, i per això volem dotar a tots els cossos de seguretat i la nostra policia dels recursos que facin falta per combatre el problema firmament”.  

Llei contra l’ocupació il·legal d’habitatges

Pel que fa a l’ocupació il·legal de pisos, Hèctor Amelló, va afirmar que “un greu problema que té Roses com d’altres municipis gironins com Figueres o Salt, a més d’altres d’arreu de Catalunya és l’ocupació il·legal d’habitatges”. I en aquest sentit va anunciar que el seu partit “proposarà crear una llei contra l’ocupació il·legal que permeti la recuperació immediata dels habitatges i uns judicis ràpids contra els qui ocupen”. Una llei, segons el candidat de Ciutadans que “protegirà als propietaris del seu dret a l’habitatge, i atacarà a les màfies per a que no puguin ocupar ni edificis ni habitatges”.

El candidat taronja també s’ha referit al problema del comerç il·legal de productes al carrer, que a Roses afecta especialment durant la temporada d’estiu, i ha anunciat que Ciutadans vol “dotar la policia de mitjans suficients per a combatre aquest comerç il·legal perquè atenta contra els comerciants, els quals tenen les botigues obertes, paguen els seus impostos i veuen com les màfies competeixen il·legalment contra ells”. Amelló entén que s’ha de vetllar pels comerciants “perquè si els obliguem a complir la normativa no hem de permetre perjudicis”.

D’altra banda, Héctor Amelló que va venir acompanyat del candidat al Senat per Girona, Bernat Doria, va assegurar que “nosaltres fem la campanya de la igualtat, de la llibertat, de la democràcia i de la unió de tots els catalans i la resta d’espanyols”.