Clara Llausàs, jove talent rosinc

L’alumna de l’Institut Illa de Rodes ha participat en el campus PreBat de la UdG

Entre els dies 25 i 28 de juny, l’alumna de l’Institut Illa de Rodes, Clara Llausà, juntament amb 30 alumnes d’arreu les comarques gironines, han estat a la UdG en el Campus PreBat, “preparant-se” per fer un millor Batxillerat. L’any passat va haver-hi una prova pilot i, gràcies als bons resultats que aquesta va donar, s’ha pogut repetir enguany. Només un alumne de cada Institut, i no pas de tots, hi ha pogut assistir. Des de l’Illa de Rodes, hi ha participat la Clara Llausàs, que havia acabat 4t d’ESO aquest curs.

L’objectiu d’aquest campus és oferir un conjunt d’activitats pràctiques que donin als participants una visió general de la recerca que es fa a la UdG i que, a la vegada, desperti el seu interès per a iniciar-se al món de la investigació. Durant aquests dies els alumnes han realitzat diverses activitats ambientades amb la química, la criminologia, la geologia, l’escriptura, entre altres temes. La nostra alumna les va trobar d’allò més interessants, i diu que ha estat una bona experiència trobar-se amb nois i noies d’arreu de Girona. Va afegir: “La UdG ha aconseguit que sigui una activitat òptima”.

El batxillerat es presenta sovint com un període clau per a l’orientació universitària futura, i el PreBat en sembla una bona idea. La participació en el Campus és gratuïta però l’assistència a totes les activitats, que es desenvolupen en els espais de Barri Vell, Centre i Montilivi + PCiT, és obligatòria.

Clara, que actualment és una de les components de l’equip d’Illa TV de l’institut rosinc, potser expliqui la seva experiència, ara o més endavant, en algun dels reportatges d’aquest miitjà de comunicació televisiu d’estudiants de secundària. Però, els interessats en conèixer més sobre el treball desenvolupat per Llausà i la resta d’alumnes en aquest campus us podeu adreçar-al Facebook oficial del PreBat 2012.