Classe B, Juls, Fortuu i Jost opten al premi Talent Gironí del Festival Strenes 2024

Talent Gironí és la secció del Festival Strenes que posa en valor el talent musical de les comarques gironines

La secció Talent Gironí es va crear l’any 2018 i al llarg de la seva trajectòria ha acollit concerts de grups actualment consolidats com La Ludwig Band, Sara Terraza o Carmen 113. La iniciativa premia el grup o artista més destacat de l’edició de l’Strenes, que rep el premi Talent Gironí.
Té en compte la proposta musical i com s’executa, la posada en escena, l’originalitat de la proposta, la qualitat musical i el possible recorregut que pugui tenir la proposta en el món de la música. Com es pot comprovar amb la selecció musical d’aquest any, és innegable el talent musical que existeix a comarques gironines. Les propostes seleccionades a l’Strenes 2024 són Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls.

CLASSE B – 6 d’abril a les 21:30 hores a La Mirona de Salt

Des de la costa del Baix Empordà, la banda Classe B ofereix una versió costa-bravenca de la vida, allà on, lluny de les multituds i de la ciutat, les mogudes agafen un altre sentit. En català i sense complexes, se centren en el “pop bailongu” amb elements de la música disco i urban. Música de sintetitzadors, vocoders i samplers, però també de melodies pop, guitarres i vents. Al festival Strenes presentaran les cançons del seu primer EP, “Fa de mal dir” on hi han col·laborat amb Dan Peralbo i amb Hugsound. Una proposta amb caràcter, lletres carregades de la quotidianitat de la vida dels i les joves de l’Empordà, amb clares referències vivencials i geogràfiques de la zona.

JULS – 6 d’abril a les 18:45 hores – Plaça Independència de Girona

Juls és una de les noves veus emergents del panorama musical català. La jove cantant gironina presenta una proposta que mescla indie-pop i urban cantat en català que ha despertat molt d’interès en l’escena musical del país. Després que es viralitzés la seva primera cançó “Tant debo no t’hagués conegut” a les plataformes TikTok i Instagram quan ella tenia tan sols 17 anys, l’artista ha continuat treballant per publicar més cançons pròpies com “Et vull x sempre” o “Mai més”, que presentarà al festival Strenes.

FORTUU – 13 d’abril a les 21:30 hores a La Mirona de Salt

Roger Fortuny, conegut pel seu nom artístic Fortuu, és un cantant d’urban provinent de Fornells de la Selva, que amb tan sols 21 anys, ja ha començat a sonar dins el panorama musical català. El cantant compta amb un estil musical molt singular que fusiona diversos gèneres dins de la música urbana per parlar de vivències personals que han aconseguit connectar amb l’audiència. El seu debut oficial va ser al setembre de 2022 amb el senzill “Si vols de mi”. Posteriorment va publicar una sèrie de singles fins que el juny de 2023 va publicar l’EP Dopamina. Tan sols cinc mesos més tard, Fortuu va debutar amb el seu primer àlbum de llarga durada, “42”. A l’Strenes repassarà aquestes cançons junta amb “Shorty”, la seva darrera cançó, publicada a mitjans de febrer.

JOST JOU – 20 d’abril a les 18:15 hores a l’Estació Espai Jove de Girona

Jost Jou és una artista gironina que compon, canta i treballa en la vessant audiovisual del seu projecte. La seva música es pot considerar pop electrònic, tot i així, algunes produccions s’acosten més a influències de disco, hip hop i, sobretot urban. Treballant des de l’autenticitat i l’honestedat, i amb la voluntat d’expressar-se en total llibertat, Jost Jou ha publicat cançons rellevants com “Un altre petó”, “Tota l’estona” o “Valenta”, que són avançaments del que serà el seu primer disc. Una cantant singular, doncs, que transmet missatges molt personals i potents que parteixen sempre de la resiliència i la força.

Exit mobile version