Suquet de peix de Rose

Clima ofereix un gran actuació musical de molta qualitat a la darrera nit de concert de les Barraques de Roses

Festa Major de Roses 2022
Els 8 integrants de Clima van fer xalar al públic de les Barraques de Roses

El 8 components de Clima van encetar la marxa a l’última nit de Barraques

El grup Clima, composat per 8 músics, va ser el encarregat d’encetar ahir la darrera nit de concerts de la Festa Major de Roses. No és el primer cop que actua la plaça de les Barraques, ja que allà pel any 2018 ho van fer, però quan encara el grup es deia Julay’s.

Llavors eren 6 músics, ara són 8. Fa sis anys es dedicaven a interpretar versions d’altres artistes, ara ja tenen el seu disc amb temes propis. “Això va ser al final de 2019, que vam dir de gravar els primers temes composats per nosaltres i al 2020 va arribar la pandèmia, i el que en principi semblava un problema va esdevenir una oportunitat perquè en lloc de 3 temes vam fer tot el disc, el qual no l’hem presentat fins al desembre del 2021”, va dir el cantant Bertu Pujades poc abans de pujar a l’escenari.

I Dídac Oliveres (bateria), Jordi Pujades (baix) Hèctor Pérez (guitarra), Nico Martín (teclats), Marina Planellas (trombó), Oriol Ribas (trompeta), Josep Valldeneu (saxo) i Bertu Pujades (veu i guitarra), que són els 8 integrant de Clima, es troben de gira del seu primer disc titulat T’he trobat a faltar i que ahir van presentar a les Barraques de la Festa Major de Roses. ahir a la nit. Un treball composat per 10 temes plens de pop, rock i música funky, i que són els que van interpretar, a més de presentar en primícia un nou senzill, acabat de sortir del forn, titulat No tinc pressa, “tot i que és un títol provisional, encara no està definit si el nom de la cançó serà finalment aquest”, va desvetllar Pujades.

­­­El grup Clima té arrels altempordanesos, fins i tot compta amb un músic que té una segona residencia a Roses. Bé, els seus pares és el que tenen la casa, però és pot dir que és rosinc, si més no, d’adopció. Es diu Josep Vallverdú, “i és el més raro de tota la banda perquè l’agrada la pizza d’espaguetis”, va dir un company del grup.  El cas és que no sabem que té de raro això, si la pizza d’espaguetis és un plat que s’ha internacionalitzat des de Roses… O no.

Si fa quatre anys com Julay’s va deixar una molt bona impressió a l’escenari de les Barraques tocant versions, ahir, ja com a Clima i amb temes propis, el respectable va poder comprovar que aquest 8 músics junts, a poc que la sort els hi acompanyi donaran  que parlar dins el panorama musical català.