Club de Bàsquet Roses, 25 anys educant al jovent fent esport

Club Bàsquet Roses

El Teatre Municipal de Roses va acollir dissabte l’acte commemoratiu del 25è aniversari de la fundació del Club Bàsquet Roses

Club Bàsquet RosesVint-i-cinc anys va fer el Club Bàsquet Roses l’any 2012. Una efemèride que l’entitat va celebrar el passat dissabte en un acte que es va portar a terme al Teatre Municipal de Roses, davant un públic que gairebé omplia la sala.

L’acte festiu presentat per Mariel·la Roig, i que va esdevenir en un retrobament i homenatge a totes els persones que han passat al llarg dels 25 anys per l’entitat, es va encetar amb un reconeixement per part de la Federació Catalana de Bàsquet amb l’entrega d’una placa feta per la seva delegada a Girona, Maite Calamita. Una placa com a recordatori del quart de segle de vida del club i la tasca desenvolupada durant aquests 25 anys.

Tot seguit es va portar a terme una demostració de ball amb pilotes de bàsquet a càrrec de jugadores i jugadors del club, per seguidament tenir un record per tota les persones que van formar part del club en algun moment de la seva història.

I la part central de l’acte el va ocupar una vídeo on, mitjançant entrevistes i un veu en off es va explicar de manera molt didàctica el perquè un club de bàsquet, com va ser els seus (difícils) inicis, la lluita diària per fer jugar a bàsquet i, sobretot, quina funció ha desenvolupat aquest club de bàsquet en l’educació i la formació dels joves.

I després d’una poesia dedicada al bàsquet llegida per dos joves del club, en Jaume i l’Anna, es va fer un reconeixement a tots els presidents que ha tingut l’entitat. Des del primer, Manel Sàenz, passant per Joan Fajardo, Octavi Gratacós i Pere Verdaguer, per arribar a l’actual, Sebastià Millans.

Fajardo, actualment vicepresident esportiu de l’entitat, va rebre el 29 de juny la medalla de plata de la Federació Catalana de Bàsquet per la tasca desenvolupada al capdavant del club, en el transcurs de la Nit del Bàsquet Català.

L’Ajuntament de Roses va estar representat en aquesta celebració en la figura de l’alcalde Carles Pàramo i diferents regidors de la corporació municipal com Anna Jorquera, Montse Mindan, Juan M. Fernandez, Marc Danés i Francesc Giner.

Tots els presidents de la història del club presenta a la sala van rebre un obsequi com a recordatori de l’aniversari de mans de l’alcalde de Roses, el qual també va rebre un representació del consistori rosinc, destacant que “l’ajuda que atorga l’ajuntament al Club de Bàsquet Roses està ben emprada”.

I una persona molt estimada dins del club ja que, segurament, sense la seva perseverança la festa del 25è aniversari no s’hauria pogut celebrar perquè el Club existiria, Josep Barceló, més conegut per tots com en Pepo, també va ser homenatjat per ser el màxim impulsor en la creació i fundació del club.

El darrer del club durant l’acte va anar a parar a mans de la Sr. Lorena Capel.

L’acte de celebració del Club Bàsquet Roses pel seu 25è aniversari va esdevenir en una gran festa per a totes les persones de Roses amants del joc del bàsquet.