Suquet de peix de Rose

Els col·legis de Primària de Roses podrien no perdre una línia escolar de P3

Escola Jaume Vicens Vives de Roses
Una classe de P3 de l'escola de Primària Jaume Vicens Vives de Roses

Una moció aprovada al Parlament manté totes les línies educatives en el procés d’inscripció en els col·legis de Primària

Escola Jaume Vicens Vives de Roses
Una classe de P3 de l’escola de Primària Jaume Vicens Vives de Roses

La Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat havia decidit suprimir una unitat escolar d’infantil, en concret la de P3, dels col·legis públic de Primària de Roses, abans del procés de preinscripció per al curs 2016-2017.

Una supressió de P3 que podria ser no efectiva, ja que “ahir – per dijous – el Parlament de Catalunya ha aprovat, segons diu la moció, reconsiderar el mapa d’oferta escolar i, concretament, el tancament de totes les línies de l’escola pública previstes pel Departament d’Ensenyament”, va manifestar el director del col·legi Els Grecs, Paco López.

En aquest sentit, la directora de l’escola Jaume Vicens Vives, Agmès Fàbregas, ha afirmat que “aquesta moció té la finalitat de posposar la supressió de la línia escolar infantil per si les previsions que han fet des d’Ensenyament no són les correctes i després són més nens i nenes que es matriculen en P3 dels que s’havien previst”.

La moció presentada pel PSC expressa “mantenir totes les línies educatives en el procés de preinscripció per assegurar la possibilitat de les famílies a escollir el centre escolar que volen per als seus fills”.

Els col·legis de Roses damnificats per la supressió de la línia escolar de P3 eren “el Montserrat Vayreda, el Jaume Vicens Vives i Els Grecs, ja que són els col·legis que tenen dues línies de P3, en canvi el Narcís Monturiol, que per espai només té una, i el Centre Escolar Empordà, per ser un centre concertat, no els afectava aquesta supressió”, ha manifestat la regidora d’Ensenyament de Roses, Anna Jorquera.

La decisió que va prendre la Conselleria d’Ensenyament de suspendre una línia escolar d’infantil abans del procés de preinscripció va ser per una questió merament demogràfica, ja que a Roses, ha baixat la natalitat. I s’ha passat dels 225 nens i nenes que es matriculaven a P3 fa tres anys fins als 185 actuals.
I aquesta mateixa setmana, en una reunió d’inspecció amb els directors de les escoles de Primària de Roses i l’Ajuntament, es va decidir que se suprimiria una línia de P3. Una supressió que tíndria un caràcter rotatiu durant tres anys. És a dir, per al proper curs 2016-17 seria Els Grecs que només tindria, o tindrà, una. El curs següent li tocarà, al Montserrat Vayreda, per exemple, i el tercer any, al Jaume Vicens Vives.