La Colla Castellera de Figueres aconsegueix la segona posició al Concurs de Castells de Torredembarra

Colla Castellera de Figueres
Els membres de la Colla Castellera de Figueres satisfets per haver complert els seus objectius a Torredembarra

Els castellers de Figueres van descarregar el 5 de 7, el 4 de 7 amb l’agulla i el primer 2 de 7 de la seva història

Colla Castellera de Figueres
Els membres de la Colla Castellera de Figueres satisfets per haver complert els seus objectius a Torredembarra

La Colla Castellera de Figueres va aconseguir el passat diumenge un mereixedor segon lloc en el Concurs de Castells de Torredembarra. Els figuerencs s’hi van desplaçar amb l’objectiu de fer una molt bona diada i, després de descarregar-ho tot, van acabar completant la segona millor actuació en els vint anys d’història de la colla.

Tot i que els liles havien accedit com a primers en la classificació d’aquest concurs, aquest diumenge els Castellers de Badalona es van atrevir amb castells superiors, els quals els van garantir la primera posició, amb 35 punts per davant de la colla figuerenca. Això, però, no va desestabilitzar en cap moment els liles, que tenien molt clar els seus objectius de la jornada.

Així doncs, van obrir plaça, en primera ronda, amb un 5 de 7 amb molt bones mides. Un castell que ja el tenen dominat els castellers de Figueres després d’haver-lo descarregat 7 cops aquesta temporada, i que va donar confiança als de la camisa lila per afrontar l’objectiu prioritari que s’havien marcat per aquesta diada, la torre de set.

Aquest, és un castell amb el que porten tota la temporada assajant, i a Torredembarra es va notar. La construcció va pujar amb bona forma, i va ser quan l’enxaneta feia l’aleta quan ha hagut uns instants d’incertesa. Incertesa que els figuerencs es van treure per descarregar-la per primer cop a la història de la colla. L’eufòria es va apoderar dels castellers de Figueres perquè amb aquesta fita tancaven el cicle que es va iniciar a principis d’aquest segle XXI, quan només de capaços de carregar aquest castell.

I ja plens de confiança i la moral pels núvols la Colla Castellera de Figueres van tirar pel 4 de 7 amb agulla en tercera ronda. Un castell que al passat mes d’abril només van poder carregar i diumenge van aconseguir descarregar-lo per primera vegada aquesta temporada. Construcció que va ser la que va posar punt i final dels  figuerencs en aquest Concurs de Castells de Torredembarra.

Un concurs molt ben aprofitat pels castellers de la camisa lila en quant a les execucions, on es va notar la intensitat dels assajos portats a terme durant la temporada, i que ara hauran de demostrar davant el seu públic, durant la celebració dels 20 aniversari de la Colla. Però això serà d’aquí a dos diumenges, el 9 d’octubre.