La Colla Castellera de Figueres descarrega el 7 de 7 a les Fires i Festes de la Santa Creu

Colla Castellera de Figueres

La Colla Castellera de Figueres a punt de carregar el 7 de 7 a la diada de les Fires i Festes de la Santa Creu

A causa de la pluja la diada castellera es va celebrar sota cobert a la plaça Catalunya

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres a punt de carregar el 7 de 7 a la diada de les Fires i Festes de la Santa Creu

El temps no va acompanyar a la diada castellera de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, que es va celebrar el passat diumenge. Per aquest motiu, les colles participants, l’amfitriona Colla Castellera de Figueres, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van haver d’actuar sota el cobert de la Plaça Catalunya en comptes de fer-ho on tradicionalment, la Plaça de l’Ajuntament.

Tot i això els de la camisa lila van assolir el repte que s’havien marcat per aquestes fires, ja que en  primera ronda, i després de fer dos pilars de quatre, la Colla va encarar el 5d7, que tècnicament és el castell de més alt nivell de tots els que van dur a plaça per aquesta diada. Sense cap contratemps, s’ha pogut descarregar i ha donat confiança als de Figueres per encarar el 7d7 que es duia en segona ronda.

En segona ronda, el 7d7 es va haver de desmuntar quan pujaven els dosos. El problema estructural que va patir a la carregada de l’intent desmuntat no va sorgir al segon intent, i el 7d7 es poder carregar i descarregar amb evident nerviosisme al tronc. Malgrat aquest nerviosisme que va fer ballar una mica el castell, es descarregar sense problemes, esclatant els castellers d’alegria cridant “el 7d7 és lila, el 7d7 és lila!”.

En tercera ronda, es va dur a plaça el 4d7, castell a priori tècnicament inferior als altres dos, però que va donar molt bones sensacions de cares a treballar nous castellers de tronc i a replantejar de nou la possibilitat de dur-lo a plaça amb una agulla al mig. Els castellers figuerencs van acabar amb un Vano de 5, que va presentar molta consistència i fermesa.

Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró van portar a plaça el 3d8, el 4d8, el 9d7, per acabar amb un Vano de 5. Cal destacar la fermesa dels dos castells de 8 que va deixar palès el bon moment de forma que tenen els de la camisa blau marí.

I els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, padrins de la Colla local, no van poder completar la diada que s’havien proposat. Tot i això van descarregar el 4d7a, la torre de 7 carregada (2d7c), el 3d7, i per finalitzar també amb un Vano de 5.

Assenyalar que durant la diada castellera va haver una gran col·laboració de totes tres colles a les pinyes, destacant també que per aquesta jornada emmarcada dins les Fires i Festes de la Santa Creu la Colla Castellera de Figueres va aconseguir reunir a plaça 160 camises, demostrant la projecció ascendent que tenen els castellers figuerencs des de fa anys.

La propera actuació dels ‘Liles’ tindrà lloc aquest diumenge dia 15 de Maig a Castellfollit de la Roca, una diada que s’iniciarà a les 12 del migdia.