La Colla Castellera de Figueres descarrega a Terrades el 4 de 7, castell que es resistia des de l’any 2001

Colla Castellera de Figueres

El 4 de 7 que va descarregar la Colla Castellera de Figueres a Terrades

La Colla Castellera de Figueres actua sola al Santuari de la Salut de Terrades, i porta dos castells de 7 a plaça

Colla Castellera de Figueres
El 4 de 7 que va descarregar la Colla Castellera de Figueres a Terrades

Els castellers de Figueres van fer aquest cap de setmana la seva tradicional actuació a la Salut de Terrades, que marca el seu inici de temporada, tot que ja és la tercera actuació de la Colla. De les anteriors, cal destacar l’actuació a Bescanó el mes passat, on la colla hi va dur un 3d7, un 4d7 i un 5d7, essent aquest últim el de més gran puntuació dut per la colla a plaça la temporada anterior.

Aquest cop, i sense comptar amb la col·laboració de cap altra colla, es van plantejar una actuació en tota regla. I va ser així, ja que van descarregar dos castells de 7 pisos a plaça i dos castells amples i de gamma alta de 6. Unes construccions que van ser possible gràcies a les 142 camises liles que es van desplaçar fins a Terrades.

De bon començament, els castellers figuerencs va fer la ofrena durant la litúrgia, al Santuari. Un ram de flors portat per la mainada de la colla al començar la missa i un pilar davant la imatge de la Verge Maria.

A la sortida de la missa, van fer un pilar caminant, el qual la seva alineació s’ha fet coincidir amb el pilar baixat per Santa Creu.

Un cop acabada la presentació de la Colla, aquesta ha pujat a la plaça per fer l’actuació i en primera ronda, han fet un 3d7 que ha tingut bones mides des del principi, i només ha tremolat un xic amb un cop de vent. La descarregada ha donat ànims a la colla per afrontar el gran repte de la jornada.

El 4d7 s’ha plantat en segona ronda, el vent, el nerviosisme, les mides i l’estrena d’un segon, que s’ha estrenat en aquest castell de 7 pisos, sense fer-ne d’inferiors al tronc, no han estat impediment perquè una pinya molt compacta i un tronc ja molt experimentat aconseguís descarregar-lo amb molta solvència. Un castell que no descarregaven els de la camisa lila des de l’any 2001.

El 5d6 de tercera ronda va tenir un moment d’indecisió quan l’enxaneta no podia coronar el castell perquè les camises patinaven degut al vent. Tot i així, el pom de dalt ho va solucionar i un cop s’ha aconseguit fer pujar l’enxaneta, aquesta ha coronat les dues parts del 5 ràpidament i la Colla ha descarregat el castell sense cap més incident.

El 7d6 va ser un castell que ha demostrat que feia falta molta gent a plaça per dur una construcció d’aquestes dimensions, però totes les camises han tancat pinya perquè el tronc aguantés esdevenint una fàcil execució.

El Vano de 5 també va tenir un xic d’emoció, el pilar central va perdre una mica les mides i es inclinar, i tot i que el segon i el terç van haver de treballar-lo, es va descarregar també sense problemes, posant la cirereta així a una gran actuació en solitari.