La Colla Castellera de Figueres fa els seus tres millors castells per cloure la temporada

Colla Castellera de Figueres

Foto de família de la Colla Castellera de Figueres en cloure la temporada de castells de l'any passat / Arxiu

Els castellers de Figueres van posar punt i final a la temporada castellera amb una gran actuació a la plaça Catalunya de la capital de l’Alt Empordà

Colla Castellera de Figueres
Foto de família de la Colla Castellera de Figueres per acabar la temporada

Aquest passat diumenge la Colla Castellera de Figueres va cloure la temporada duent a plaça els tres millors castells de la temporada 2016, tots en una sola actuació, tal com la comissió tècnica havia promès fer en el moment que considerés que havia garanties de poder descarregar-se. I si, els van descarregar tots tres castells.

Una diada de final de temporada en la que també van participar la Colla Castellera Esperxats de l’Estany, la Colla Castellera de les Gavarres i els Castellers de Rubí.

L’actuació es va haver de fer, degut al mal temps, a la Plaça Catalunya, espai on la Colla ja va descarregar el seu primer 3d7 amb agulla el 2011. Aquest emplaçament, tot i ser cobert, ha estat testimoni de molt bones actuacions dels de la camisa lila. I diumenge no va ser menys.

A l’entrada a plaça es van fer  3 pilars de 4, apujant-se tots amb fermesa i sense presentar cap problema a la descarregada.

A primera ronda, la colla va encararel 5 de 7, que es va executar a la perfecció per desena vegada aquesta temporada. Els liles li tenen ben presa a aquesta construcció, que fins fa poc era un castell límit entre els de Figueres. De fet, fa dos anys només es va poder executar una de les quatre vegades que es va provar a plaça i aquesta temporada passada ja l’han descarregat dues vegades.

I en segona ronda, la colla va portar el plat fort de la diada, el 2 de 7, també anomenat la torre de set, la qual s’ha pujat mantenint les bones mides, tot i que un cop feta l’aleta, el canvi de pes que al passar l’enxaneta d’un pilar de la torre a l’altra ha acabat ensorrant-la i, per tant, només es va donar per carregada. De la decepció, els liles van passar a un sentiment de superació per acabar de la millor manera la diada.

I en tercera ronda, la colla figuerenca va encarar el 7 de 7, el quart cop aquest any, que no presenta gaire complicacions pels liles, però que si que necessita de molta gent tant al tronc com a la pinya. Un castell que el van executar perfectament malgrat algun problema de quadratura que va presentar la rengla central un pèl abocada enrere.

A ronda de pilars finals, la tècnica va optar per fer un vano de 5 molt solvent,  per acabar amb els músics tocant i els castellers de totes les colles ballant.

Un cop fet el ball, es va fer la foto de família de la Colla amb tots els assistents i participants, per tots seguit gaudir del dinar de colles i de l’actuació de Jaume Barri, que va fer ballar i riure a petits i grans.