La colla Entonces Qué? donarà de menjar a tot el Carnaval amb la seva Taverna

Menú ‘calentet’ el que porta la fonda de la colla Entonces Qué? per a tots els participants del Carnaval per si fa fred

Carnaval de Roses 2015De ser menjats a donar de menjar. L’any passat les dones de la colla Entonces Qué? va voler disfressar-se de caputxeta vermella per a que els llops, que eren els seus homes disfressats, se les mengessin. Van anar tot el Carnaval cridant: “Ai, que m’agafa el llop, auxili!”, però no feien cara d’espantades, ni corrien, ni res, creiem més bé, que l’esperaven al seu llop amb els braços? oberts… Seran picarones!!

Però, enguany, han decidit deixar de ser ‘menjades’ i alimentar a tot aquell que passi per la seva Taverna durant el Carnaval ja que “anirem de ‘Taverners i Taverneres, i hem escollit aquesta disfressa per aprofitar el màxim la carrossa, perquè no anàvem a sortir enguany al Carnaval, perquè econòmicament no podíem i perquè era molt just el temps per poder decorar la carrossa, però al final ens van convèncer i al Carnaval hi serem”, va dir la Mònica Busta, que juntament amb la seva germana, la Sònia són les cap de colla de la Entonces Qué?

Fins i tot, degut a l’economia van haver de sortir de la nau on la tenien, “és que no ens podem permetre pagar 1.000 euros”, així que han treballat en la seva carrossa a la intempèrie, la qual cosa és tot un enigma saber si podran sortir a les desfilades, ja que potser que la tramuntana se l’hagi emportat. (Per això està posat el logo de la colla i no pas  la carrossa, perquè al lloc que havia de ser aquesta, no hi era).

Així, que aprofitant que l’any passat tenien la seva carrossa com la caseta de l’àvia de la caputxeta “enguany hem aprofitat l’estructura i hem fet una taverna”, va desvetllar la Mònica.

El problema que van tenir abans que inaugurin la seva taberna demà va ser aconseguir la llicència d’obertura, perquè clar, no és el mateix fer una casa que fer una taberna per fer negoci.

I parlant de negoci, la colla Entonces Qué? oferirà un menú econòmic per a tots els participants del Carnaval que vulguin menjar calentet. La Mònica i la Sònia no han volgut desvetllar els plats del menú, però asseguren que “els que passin per la nostra taberna algun plat segur que voldran tastar”.

Tot i que s’inflaran de fer diners durant el Carnaval servint el seu menú calentet, els treballadors d’aquest taverna han hagut de pagar “els homes 60 euros i les dones 80 perquè la disfressa nostra és més cara, uns diners pels quals va tot inclòs, és a dir, que a part de donar-les treball als taverners i taverneres els donem de menjar i beure, els donem la roba de la feina i per a que no es queixin, al final del contracte els oferim un dinar consistent en una arrossada”, va dir la Mònica. Arrossada que compartiran al Pavelló Municipal d’Esports amb tots els clients que hagin passat per la taverna durant el Carnaval.

Clar, és una quota un xic “elevada”, ja que al no posar barraca per la Festa Major “perquè som de Girona, i la veritat no es va bé”, les despeses l’han d’amortitzar amb els treballadors de la taverna.

Menors sí, amb els seus pares, i sinó amb els avis

La colla Entonces Qué? sí que porta menors “quatre”, a la seva carrossa, “però acompanyats dels seus pares”, va assegurar Busta. I si els pares no són responsables aquesta colla té un pla B, i es que venen els avis. I si aquests també es llencen al fang, hi ha un pla C per fer-se càrrec dels menors, “els oncles postissos”. Sí, clar i perquè no contracten una mainadera i acabaran abans…

Doncs, ja ho sabeu, si voleu menjar calent durant el Carnaval de Roses dirigiu-vos a la Taverna Entonces Qué?, que allà us serviran. I si, a més, digueu que aneu de part nostra, us faran un preu especial, o un final feliç, ara no ens recordem…

Exit mobile version