Les colles del Carnaval de Roses fan costat a l’Ajuntament

Carnaval de Roses 2017
Moment de la reunió d'ahir entre l'Ajuntament de Roses, la Policia Local i els caps de colla del Carnaval

27 colles del Carnaval estan disposades anar a la nau que l’Ajuntament ha trobat per guardar i treballar en les carrosses

Carnaval de Roses 2017
Moment de la reunió d’ahir entre l’Ajuntament de Roses, la Policia Local i els caps de colla del Carnaval

Ahir al vespre es va celebrar una reunió entre l’Ajuntament de Roses, els representants de la Policia Local i els cap de colla del Carnaval per recordar, primer, les normes que s’han de de seguir per al bon funcionament de la festa en general i la desfilada en particular.
En segon terme, es va tornar tractar el tema de la nau, on el regidor de Festes, Francesc Giner va anunciar el que ja sabia tothom, que l’Ajuntament, en la persona de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha trobat unes naus per encabir a les carrosses. Hi són a Vila-sacra. La més petita és d’uns 2.000 m2 i la més gran de 6.000. “Unes naus que porten 20 anys que ningú les vol i ara, quan estem interessats nosaltres per elles hi ha una empresa alemanya de caravanes interessada en llogar la més gran”. En un parell de setmanes es sabran els resultats de les negociacions, tot i que finalment no potser la de 6.000 m2 les carrosses es podrien encabir en la més petita.

Es comunica a les colles que hi són a la nau de l’Escribano que no cal marxar després del Carnaval

La principal novetat respecte al tema de la nau, a banda de la possibilitat d’anar a Vila-sacra és que, segons va comunicar Giner, “que l’Escribano ha dit que no cal sortir de casa seva acabat el Carnaval”. Afirmació ratificada per alguns cap de colla.

Davant d’això, els representants de les carrosses es van posar al costat de l’Ajuntament assenyalant que ja “que s’ha preocupat en buscar-nos una nau, ara no ens tirarem enrere i estem disposats anar a Vila-sacra”. I de totes les colles presents, la Torracastanyes, Los Currillos, la Sant Tornem-hi, Venim de l’Hort, Els Gats, Grup de Defensa del Carnaval, Bruel, Missión Possible, Els Complicats, Los Nenucos, Entonces Qué?, Bai de Feis, Fins Aquí Hem Arribat, Scargottins, Los Cuñaos, Ens Falta Temps, Tarary, Yabadumbas, Els Pipiolis van de Pitima, Otro Rollo, Los + K’s, Los Estrellaos, La Penya de l’Espardenya, Pim Pam Pum, Mai Flay, Els Cracks de l’Empordà i Los Lereles, un total de 27 van confirmar que volen anar a la nau de Vila-sacra.

Una voluntat de les colles per anar on digui, en aquest cas, l’Ajuntament, valorada “positivament” per Francesc Giner, “perquè han mostrat una solidaritat amb nosaltres perquè han vist que ens hem implicat, sobretot l’alcaldessa, que és la que ha portat personalment tot el tema, i ara que ella ha trobat una nau no seria de rebut que les colles ens diguessin que no volen anar”

I pel que fa a les normes establertes per enguany el regidor de Festes, Francesc Giner, va esmentar les novetats en quant a les normes pel Carnaval d’enguany. Una d’elles, la  que fa referència sobre que la potència de l’equip de so de la carrossa no pot excedir dels 6.000 watts. I per aquest motiu “hi haurà una empresa que anirà mesurant el nivell de so i aquelles que el superin se’ls posarà una limitació, i esperem la vostra col·laboració”.

Altra de les novetats a destacar és que diumenge a la tarda i el dilluns es posarà a l’Avda de Rhode  al tram entre el Zigurat (Riera Ginjolers) i el carrer Francesc Macià una tarima amb un  DJ amb l’objectiu de tenir una sola música i no que les colles posin cada una la seva i que, al cap i a la fi no s’escolti cap. Les carrosses que vulguin posar la seva música hauran de ser fora d’aquest tram.

Giner també va recordar el no menjar i beure durant les desfilades “per tal de millorar la imatge del Carnaval”. I en quant als horaris d’estada al port, Giner va dir que “el divendres es podrà estar allà fins les 3 de la matinada, el dissabte fins les 10 de la nit i el diumenge fins a les 7 de la tarda”.

Fotos de les colles senceres entre el Si Us Plau i l’Oficina de Turisme

Així mateix, Giner, va remarcar que “entre carrossa i carrossa ha d’haver-hi entre 5 i 10 metres de distància, i els fotògrafs, per la bona fluïdesa de la desfilada, no podran fer fotos de colles senceres durant la desfilada, aquestes s’hauran de fer entre el Si Us Plau i la rotonda de l’Oficina de Turisme”. per recordar tot seguit la resta de normes i novetats que surten reflectides en els manaments, com per exemple, no beure ni menjar mentre es desfila.

Quatre hores abans de la desfilada ja es pot anar al punt de sortida de les carrosses

L’inspector de la Policia Local, Eduard Campà, va dir als assistents que “les carrosses podran accedir a la Avda de Rhode 4 hores abans de la desfilada, i hi hauran patrulles que us acompanyaran durant el trajecte la nau de l’Escribano fins al punt de sortida de la desfilada”.  

Cal assenyalar que l’antic càmping Bahia es podrà fer servir com els darrers anys com a pàrquing durant el Carnaval.