Suquet de peix de Rose

Com és un dia de feina d’un professor de secundària a Roses?

Núria Valentí i Jenny Triviño, professores de l'Institut Illa de Rodes de Roses

Com és un dia en la vida d’un professor a l’institut? Aquesta és la pregunta que es van fer quatre alumnes de 4art d’ESO de l’Institut Illa de Rodes de Roses. I per trobar resposta a aquesta questió van decidir fer un seguiment durant la jornada laboral de dues de les seves professores. Un treball que es va esdevenir en un nou reportatge de IllaTV

Núria Valentí i Jenny Triviño, professores de l'Institut Illa de Rodes de Roses
Núria Valentí i Jenny Triviño, professores de l’Institut Illa de Rodes de Roses

Dana Yureva, Sílvia Massot, Maria Gómez i Martí Torrà són quatre alumnes de 4art d’ESO de l’Institut Illa de Rode de Roses. Un bon dia davant la questió de què fa un professor durant la seva jornada laboral al centre d’educatiu van decidir fer un seguiment, com a reporters d’Illa TV, de dues de les seves professores, la Jenny Triviño, docent de Llengües clàssiques, i la Núria Valentí, professora de Ciències Naturals.

Així, durant 7 hores els quatre joves es van convertir en l’ombra de les dues docents que cada dia fan un trajecte d’entre 30 i 50 minuts per donar classes a l’Illa de Rodes. La Jenny, per exemple, i com diu al reportatge, ve cada dia des de Banyoles per venir a Roses a treballar. I diu estar molt contenta de poder fer de professora en aquest institut rosinc, en definitiva, que li compensa les gairebé dues hores de cotxe que fa cada dia. I a la mateixa situació es troba la Núria, tot i que, com també específica al reportatge, es va mudar d’Anglès a Cadaqués per no haver de fer tants de quilòmetres.

La Dana, la Sílvia, la Maria i en Martí van poder comprovar en primera persona que fer de docent en un centre de secundària no és gens fàcil, i que les persones que és dediquen a la docència ho fan per vocació i, fins i tot, devoció per ensenyar el que saben als demés.

El contingut d’aquest reportatge que han realitzat els quatre estudiants sobre la vida laboral de dues professores del col·lectiu docent de l’Institut Illa de Rodes es por extrapolar, perfectament, a qualsevol altre centre d’ensenyament de secundària de Roses o d’arreu Catalunya.