Comença la venda de La Grossa de Cap d’Any per Internet

La Grossa de Cap d’Any

La Grossa de Cap d’Any passejant pels carrers de Roses a l'estiu de l'any passat / Foto: arxiu

El nou web incorpora novetats com un bloc per seguir tota l’actualitat de la Grossa i un espai per regalar loteria a tercers

La Grossa de Cap d’Any
La Grossa de Cap d’Any passejant pels carrers de Roses a l’estiu de l’any passat / Foto: arxiu

Loteria de Catalunya ha posat en funcionament el web www.lagrossa.cat per vendre els bitllets de la Grossa de Cap d’Any. Els usuaris que ho desitgin ja poden fer les seves comandes a la nova pàgina, que permetrà  escollir un número determinat, seleccionar-lo a l’atzar o triar, per exemple, bitllets que acabin en una xifra concreta.

Aquest any, s’ha fet una emissió de 40M d’euros pel sorteig de 2015, en concret, s’han posat a la venda 100 bitllets de cadascun dels números compresos entre el 00000 i el 79999. Cada número s’està distribuint en llibrets que contenen 20 bitllets. L’objectiu és que, com a mínim, un llibret de cada número estigui disponible per a la compra en línia, perquè tothom pugui trobar el número que desitja. Aquesta és una de les millores incorporades, respecte a l’any passat. Els números que s’hagin reservat íntegrament per fer participacions ja no sortiran a la venda per Internet.

La nova pàgina web també conté un localitzador de punts de venda, que permet trobar sobre un plànol els establiments més propers, introduint el codi postal. I un altre localitzador de números, que permet saber on s’ha distribuït cadascun dels cinc llibrets de cada número.

“Regala Grossa, regala il·lusió”

Una altra de les novetats és l’apartat “Regala Grossa, regala il·lusió”. Loteria de Catalunya proposa als usuaris del web que regalin bitllets –o participacions d’aquests bitllets- a terceres persones o entitats. El procediment és molt senzill: l’usuari, un cop hagi comprat el bitllet, podrà omplir un formulari indicant la persona física o jurídica a qui se li vol fer arribar un número de la Grossa o una participació. Aquesta persona o entitat rebrà un correu electrònic amb el número compartit. Només el comprador de la loteria tindrà dret al cobrament del premi.

El nou web també disposa d’un blog des del qual es podrà seguir tota l’actualitat de la capgrossa, així com també el calendari de les visites que farà per Catalunya. El nou espai web dóna molta presència al contingut en vídeo i conté un tutorial que explica com fer participacions.

Loteria de Catalunya ha introduït aquest any una altra novetat i és que dissenyarà i imprimirà –sense cost- les participacions de les entitats que ho desitgin. Les associacions que estiguin interessades a fer-ne poden dirigir-se a un punt de venda de Loteria de Catalunya, entrar a la pàgina web, enviar un correu electrònic a participacionsgrossa@gencat.cat o trucar al 93.554.74.40 i sol·licitar la reserva. A data d’avui, més de 130 associacions ja han fet les seves participacions de la Grossa, per un import de 320.000 euros, el que representa un 11,5% més que el 2014.

Distribuïts 5,8M

Ja s’han distribuït gairebé 6M d’euros de loteria, un 15% dels bitllets emesos per aquest sorteig. El lema de la campanya d’estiu és “No deixis per a demà el que pugis fer avui”, precisament per incentivar que la gent que es desplaça pel territori català durant les vacances d’estiu pugui comprar números.

Un 20% més de possibilitats que el Gordo de Nadal

Enguany, hi tornarà a haver 5 grans premis. El primer premi de la Grossa estarà premiat amb 20.000€ per euro jugat, és a dir, 100.000€ al bitllet de 5€. El segon premi atorgarà 6.500€ per euro jugat (32.500€ al bitllet de 5€); el tercer, 3.000€ per euro jugat (15.000€ al bitllet de 5€); el quart, que donarà 1.000€ per euro jugat o 5.000€ al bitllet de 5€, i el cinquè premi de 500€ per euro jugat o 2.500€ per bitllet de 5€ premiat.

També es mantenen els premis especials a les centenes, amb un premi de 25€ per bitllet. Es premiaran els números que tinguin les 3 primeres xifres coincidents en el mateix ordre del sorteig amb els 3 primers dígits de qualsevol dels 5 grans premis. A més, se segueixen premiant les terminacions dels 5 números guanyadors, així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells.

D’altra banda, només es jugaran 80.000 números, és a dir que hi haurà un 20% més de possibilitats que toqui la GROSSA respecte al Gordo de Navidad. El sorteig de la Grossa se celebrarà el 31 de desembre de 2015 i destinarà els seus beneficis a programes socials a Catalunya. Des de l’any 1992, Loteria de Catalunya ha destinat íntegrament els seus beneficis a programes socials a través del Departament de Benestar Social i Família.