Comença una nova era pel Pessebre Vivent de Roses

Pessebre Vivent de Roses
Quadre del Naixement del Pessebre Vivent de Roses

L’Associació Rosinca de Festes s’ha proposat que el Pessebre Vivent de Roses sigui un autèntic atractiu turístic

Pessebre Vivent de Roses
Quadre del Naixement del Pessebre Vivent de Roses

L’important no és la quantitat, sinó la qualitat, ha decidit l’Associació Rosinca de Festes, AROFES, alhora d’organitzar el Pessebre Vivent de Roses a la Ciutadella de Roses. Per això, si la gent no s’implica “per faltes de ganes o perquè no l’agrada, concentrem els quadres en un espai més reduit”, va assenyalar Ferran Prats, membre d’AROFES, “així, amb menys gent es pot fer un Pessebre com cal”.

I aquest espai més reduït ha significat un canvi d’ubicació del Pessebre dins del recinte emmurallat. Anys anteriors, els visitants havien de dirigir-se a la part més oest de la Ciiutadella, fins la Muralla Medieval, per veure algunes de les escenes, com el Mercat, el Palau d’Herodes, els Naixement o el Dimoni. Enguany però s’ha preferit, deixar de banda aquesta part històrica i encabir els quadres al voltant del monestir, on precisament, al seu interior s’ha encabit el Naixement. Així, els visitants han de dirigir-se cap a l’antic recinte religiós per veure en primer terme L’Anunciació, seguidament el Sant Josep Fuster, els Pastors i Àngels, el Caganer fins arribar al Naixement.

I ja per la part de de darrera del Monestir ens trobem al Dimoni, i tot just al costat l’Escola, que no sabem si ahir feien ‘campana’, estaven a l’hora del pati, o bé el mateix Dimoni se’ls havia cruspit, perquè a l’escola no hi havia ningú.

I ja baixant cap a la Muralla Grega, els visitants es trobaven amb l’Empadronament, el Palau d’Herodes i el Reis Mags, encabit a les portes d’un baluard. I seguint baixant cap l’entrada de la Ciutadella i sota una gran muralla està el Mercat, les Remendadores, el Ferrer, l’Hort, el Campament Romà i, finalment la Taberna, on es va oferir brou calent a tot el que va voler.

En total, 16 quadres d’un Pessebre Vivent de Roses concentrats en un espai més reduït de la Ciutadella per intentar “recuperar un Pessebre en condicions, un Pessebre que sigui un autèntic atractiu turístic per a Roses”, va afirmar Prats.

I per aquest motiu, per animar a la gent a visitar-lo, l’entrada, a diferència d’altres anys, va ser gratuïta, com ho serà avui a les 18 hores, en la que serà la segona i darrera representació del VII Pessebre Vivent de Roses.