Comerciants de Roses protesten contra el top manta venent els seus productes al passeig marítim

Comerciants de Roses contra el top manta
Comerciants de Roses fent de manters al passeig marítim

Va ser un acció simbòlica de protesta cansats de perdre diners per culpa de la venda ambulant il·legal que es practica cada dia al passeig marítim de Roses

Els comerciants de Roses estan cansats del top manta. La presència dels manters els hi fa perdre diners. I ahir divendres a la nit es van reunir una desena de botiguers a la plaça de Les Botxes amb la intenció d’estendre la seva manta per vendre els productes que dia sí, dia també, durant l’estiu, ofereixen a les seves botigues, “on cada mes paguem la llum, l’aigua i tots els impostos municipals”.

De la desena de comerciants alguns van marxar decebuts pels pocs botiguers que van decidir portar a terme aquest acció simbòlica de protesta.

I un dels cinc que va posar la seva ‘manta’ per vendre el seu material legal va ser Nicolas Pigeon, el qual té una botiga al carrer Joan Badosa de productes que, precisament, ofereixen els manters al passeig. “Hem sortit al carrer  -va afirmar Nicolas-  perquè cada any és pitjor, cada anys hi ha més top manta i cada any venem menys a les nostres botigues i s’ha acabat, no podem passar una altra temporada així”.

Rosario Ferrer, que regenta una rellotgeria-joieria a la Rambla Ginjolers, va ser una més dels comerciants que va decidir convertir-se en mantera per una nit, “perquè a part que cada any les temporades d’estiu són més curtes, els turistes no arriben a Roses i no entren a les nostres botigues perquè es queden al passeig, on poden comprar el que volen”. Conseqüència de tot això, va explicar Ferrer “és que hi ha locals que s’estan tancant perquè no es poden mantenir, de fet jo estic a punt de tancar el meu, i si hi ha algú que no es dona compte que el problema que està patint Roses és molt greu no sé de que viu la gent, perquè no tenim industria, la pesca no funciona, el comerç tampoc… En definitiva s’estan carregant el poble”.

Els comerciants de Roses, podria ser que tornin a repetir la seva activitat de top manta aquesta nit per continuar amb la seva protesta contra la venda ambulant il·legal al passeig.