Comerciants de Roses demanen augmentar la zona blava tot i que l’Ajuntament no ho preveu

Zona blava a Roses

Els parquímetre de zona blava precintat assenyalant que el pàrquing és gratuit fins a l'estiu vinent

190.000 € ha facturat l’Ajuntament de Roses aquest estiu amb el pàrquing de zona blava, un 40% més que al 2015

Zona blava a Roses
El parquímetre de zona blava precintat assenyalant que el pàrquing de pagament està fora de servei

El  19 de juliol de 2012 va entrar en funcionament per primer cop a Roses la zona blava d’aparcament de vehicles. Un sistema de pàrquing de pagament per tal d’impulsar la rotació de vehicles i afavorir així l’àrea comercial de la població i que es va aplicar durant 74 dies només a l’Avda. de Rhode amb 111 places tarifades.

Una aposta per a la dinamització del comerç que va ser molt ben rebuda pel sector i que es va anar ampliar a d’altres zones de Rosess. Així, enguany, l’1 de maig, es va engegar per cinquena vegada la zona blava amb 316 places d’aparcament distribuïdes  entre una part d el’Avda. de Rhode, l’Avda Jaume I i l’aparcament del Mercat cobert.

I ara alguns comerciants “d’un sector de la Riera Ginjolers, a prop de l’Avda. Tarragona ens ha demanat posar aparcament de zona blava per allà, però des de l’Ajuntament no s’ha fet cap previsió d’augmentar el pàrquing de pagament a l’estiu”, ha manifestat el regidor de Serveis Públics, Juan M. Fernández.

141.000 euros de benefici ha donat la zona blava a l’Ajuntament de Roses

La tarifa enguany de la zona blava ha estat entre 20 cèntims fins als 3 euros, diners que permetien tenir estacionat el vehicle entre uns 10 minuts i 3 hores, i que ha suposat una facturació de 190.000 euros, dels quals 141.000 han quedat com a benefici, tot i que “l’Ajuntament no posa aquest pàrquing de zona blava per recaptar, sinó perquè la gent que hi va comprar pugui estacionar el seu vehicle”, ha afirmat Fernández.

Aquests 141.000 euros significa un 40% més que l’any passat, ja que “enguany la zona blava ha estat operativa 5 mesos, és a dir, dos més que al 2015”, ha assegurat el regidor.

Durant el temps que ha estat operativa la zona blava aquest estiu de 2016 s’han detectat 2.523 infraccions, que han estat abonades al moment pels conductors quan els vigilants així ho han requerit.