Comunicat de la presidència del Consell Comarcal en relació a la petició de trencament del pacte de govern PDeCAT-PSC

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàEn relació al comunitat que ERC ha fet públic demanant el trencament del pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, des de la Presidència d’aquesta institució es vol fer públic el següent:

-El pacte de govern entre ambdues formacions polítiques funciona, i de forma satisfactòria, des del l’any 2003.

-En l’actual mandat es va acordar mantenir-lo i fins a la data d’avui la valoració del seu funcionament i la seva execució en el dia a dia de la institució és molt positiu.

-Aquest matí el president del Consell, Ferran Roquer, s’ha reunit amb el vicepresident i un dels membres del PSC a la institució, Pere Casellas, per tal d’avaluar l’actual conjuntura política catalana. De resultes d’aquesta trobada, el representant socialista ha expressat el desacord i el rebuig del grup comarcal a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, en considerar que existeixen altres solucions democràtiques per desencallar el moment polític actual.

-En funció d’aquest posicionament ben clar, aquesta Presidència considera que no hi ha cap motiu polític, ni molt menys de gestió i de funcionament, per trencar el pacte de govern entre PDeCAT i PSC que tanta estabilitat ha donat al Consell Comarcal de l’Alt Empordà des de fa gairebé 15 anys.

-La Presidència del Consell Comarcal reitera el seu compromís inequívoc amb el Govern i el Parlament de Catalunya en l’actual cruïlla política i històrica que viu el país.