La comunitat educativa de Roses es concentra en la defensa de l’escola catalana

MUCE

Un moment de la concentració a Roses en defensa de l'escola catalana

Les acusacions contra el model de l’escola catalana per part de responsables polítics del Partit Popular i Ciutadans ha fet sortir al carrer a la comunitat educativa de Roses i d’arreu Catalunya

MUCE
Un moment de la concentració a Roses en defensa de l’escola catalana

Personal docent dels centres educatius de Roses, alumnes, membres de les AMPA’S, treballadors de l’Ajuntament, representants polítics encapçalats per l’alcaldessa Montse Mindan, i ciutadania en general van portar a terme ahir dimecres una concentració en defensa de l’escola catalana.

Convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa, MUCE, entitat que engloba les diferents associacions de mares i pares, sindicats de mestres i d’estudiants, aquesta concentració estava prevista portar-la a terme a les diferents capitals de comarca d’arreu Catalunya, però la comunitat educativa de Roses va considerar adient desenvolupar-la també a la Vila per tal de donar suport a l’escola Els Grecs, on una professora de la mateixa va ser denunciada per un Guàrdia Civil per un delicte d’injúries.
Per aquest motiu una mare de l’AMPA de l’escola, Fany Pozas, va llegir un comunicat en el que defensava la professionalitat del personal docent del centre educatiu.

Tot seguit, Imma Carrion va llegir un comunicat elaborat pel claustre de l’institut Illa de Rodes, d’on ella mateixa és professora, per deixar constància en que en les escoles catalanes que es treballa en la diversitat, per la pau, educant als nens i joves en valors.

Montse Mindan va recordar que al 2011 l’Ajuntament de Roses va aprovar per unanimitat una moció en defensa del català després que el Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia qüestionessin el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya de la llengua catalana. Una moció molt vigent en l’actualitat.

Albert Manchado, membre de l’AMPA d’una escola de Roses va ser l’encarregat de llegir el manifest del MUCE en defensa de l’escola catalana, que reproduïm a continuació.

NO ENS TOQUEU L’EDUCACIÓ!

Els últims dies hem vist com diferents figures polítiques han posat en qüestió la labor docent del professorat a Catalunya, acusant d’adoctrinament i fomentar l’odi contra Espanya. El passat 11 d’octubre al Congrés, Ciutadans portava, amb Toni Cantó, una moció contra l’adoctrinament, ja que consideren “que no ha hecho nada para evitar que los secesionistas adoctrinen a nuestros hijos”.

Xavier García Albiol, president del PP a Catalunya el dissabte 14 d’octubre en una visita a Santa Coloma de Gramenet deia “En la mayoría de colegios catalanes enseñan a odiar a España”. Fins i tot el Ministre d’Educació Íñigo Méndez de Vigo ha plantejat en la possible reforma de la constitució introduir el principi de lleialtat constitucional en l’educació. I es planteja centralitzar les competències educatives. Per acabar el Ministre d’Exteriors va fer unes declaracions inadmisibles en un diari francès.

Des del MUCE condemnem aquestes declaracions que ens semblem una falta de respecte per tots els i les docents de Catalunya, atacant la seva professionalitat com a eina política per centralitzar les competències educatives.

En primer lloc la política forma part de les ciències socials que s’han d’estudiar a l’escola. Sempre des d’un esperit crític, perquè cada estudiant tingui criteri propi per decidir que és el millor per ell i el seu país. A més aprendre valors i a desenvolupar-nos en societat forma part de l’educació.

Els mateixos que acusen el professorat d’adoctrinament, són els que volen permetre escoles amb segregació de sexes, els que han fet que la religió catòlica sigui avaluable a l’escola, els que volen “españolizar a los niños catalanes” i els que volen introduir la lleialtat constitucional a l’educació. Aquest atac no és només contra els docents, és un atac contra l’educació pública, educació pública que ha sigut i és la garant del clima de respecte social que vivim al nostre país. Ara que volen desmantellar-la des de fa temps, i no només a Catalunya, i això no ho permetrem. Demanem la correcció pública d’aquestes declaracions i les dimissions del ministre d’educació i el ministre d’exteriors.

Ara s’afegeix el fantasma de la intervenció del Departament d’Ensenyament amb l’article 155 a la qual ens hi oposem frontalment.

No permetrem que ens toqueu l’educació!