Concentració de rebuig a Roses per la imputació del president Mas i les conselleres Ortega i Rigau

Els assistents a la concentració escoltant el Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir llegit pe l'alcaldessa Montse Mindan

Roses demana que s’arxivi la causa contra les autoritats catalanes en una concentració a la plaça Catalunya

Concentració de rebuig a Roses
Els assistents a la concentració escoltant el Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir llegit pe l’alcaldessa Montse Mindan

Roses va mostrar ahir, en una concentració que es va portar a terme a la plaça Catalunya, el seu rebuig pel judici en contra del president de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament Irene Rigau per haver posat les urnes el 9N.
“Mai ha d’estar sota judici fets democràtics com poder anar a votar, i més quan aquest cop ha sigut per part d’un govern i d’un president, Artur Mas, donant resposta a la veu del poble, perquè l’únic que va fer el president és obeir el mandat del poble, que en tota democràcia se suposa que és el que s’ha de respectar, i va posar les urnes”, va afirmar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, després de llegir el mateix manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, sotasignat per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, i amb el qual demanen a la societat adherir-s’hi.

Durant la concentració, la secció local de l’ANC, va posar una urna, per simbolitzar “que ficar un paper per donar una opinió dins d’una caixa de cartró no pot ser considerat un delicte, cosa que el govern espanyol considera que si la expressa molta gent sí que és constitutiu de delicte”, va afirmar Ramon Dachs, coordinador de Roses per la Independència.

L’urna, original del dia de la Consulta i que va representar els que és va fer el 9N, va servir per a que tots els assistents a la concentració que volguessin, uns gairebé 200, signessin “una carta feta pel moviment Ara És l’Hora, format per l’Assemblea i per Òmnium per enviar-la al Tribunal Superior de Catalunya”, va explicar Dachs.
Una misiva per “demanar que s’arxivi la causa, perquè entenem que no hi ha causa per estar sotmesos a un judici, i a més a un judici penal”, va remarcar Mindan.

Tot i que l’alcaldessa de Roses afirma que “el govern espanyol no ha donat mostres de voler entendre-ho – el que és va fer el 9N – i si ho entén no ha donat una resposta positiva”, Mindan considera que “per això estem la ciutadania, per donar suport, sempre pacífic i responsable, i demanar el que creiem nosaltres que s’ajusta al que seria el més legítim”. Que s’arxivi la causa.

MANIFEST DEL PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR

contra la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació del 9N

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis ens adherim al manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el fem nostre i demanem als nostres associats i a tothom que s’hi vulguin sumar.

  • El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació.
  • Tots els intents d’exercir aquest Dret no han sigut possibles per l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa.
  • El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.
  • En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega exvicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N.
  • Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i ens mostrem corresponsables amb la convocatòria del 9N feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català.
Exit mobile version