Concentració reivindicativa la que es va viure ahir a Roses durant la Diada Nacional de Catalunya

Roses per la Independència
La concentració a Roses de la Diada Nacional de Catalunya convocada per l'ANC es va portar a terme a la plaça del Teatre Municipal

Roses va ser una de la vuitantena de poblacions d’arreu Catalunya que va celebrar una concentració convocada per l’Assemblea Nacional Catalana

La pandèmia de la Covid-19 va fer esdevenir una Diada Nacional de Catalunya molt diferent a la dels darrers anys. Per primer cop, des de l’any 2012, no es va celebrar cap  manifestació multitudinària reivindicant la independència, el dret a decidir, o reclamant la llibertat dels presos polítics.

Per poder aplicar les mesures de seguretat, l’ANC va convocar més d’un centenar de mobilitzacions en una vuitantena poblacions de Catalunya, principalment en aquelles on hi ha alguna institució de titularitat estatal, com és el cas de Roses.
Per aquest motiu es va portar a terme una concentració a la plaça del Teatre Municipal, ja que en allà hi ha ubicada una oficina de la Seguretat Social, concretament a l’edifici de la Casa del Mar.

Unes 225 cadires es van distribuir al llarg i ample de la plaça respectant la distància de seguretat, i pràcticament es van omplir totes, que sumant la gent que hi va participar des del balcó de casa seva va fer esdevenir una concentració reivindicativa del dret a decidir i per a que Catalunya sigui un país lliure.
“Estem molt contents per la resposta de la gent i poder demostrar que tenim dret a manifestar-nos i tenim dret a demanar la independència del nostre país”, va afirmar Imma Carrion, coordinadora de la secció local de l’ANC, Roses per la Independència.

La concentració va esdevenir un acte cultural amb l’actuació dels músics Ian Ficher, Àngels Ortiz, i Ian Sala acompanyat de l’Ignasi Tomàs, a la vegada, com dèiem,  reivindicativa amb els parlaments de Francesc Moñino, de la de la Intersindical-CSC, Blanca Llobet, Vocal d’Òmnium Cultural, Carles Fité, president de la delegació a Girona d’Anem x Feina i membre del Secretariat Nacional de l’ANC, i Montse Mindan, com a representant de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Uns parlaments que van finalitzar amb la lectura del manifest de l’ANC, llegit per l’Anna Vicens i l’Enric Matarrodona.

Tot seguit es va fer una connexió amb Barcelona per seguir els discursos del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Palauzie, per acabar amb l’himne de Els Segadors i els crits de “llibertat presos polítics” per part dels assistents a la plaça del Teatre de Roses.