Concert de Corals a Roses a benefici de Guinea Conakry

Concert de Corals a Roses a benefici de Guinea Conakry

Un concert de taquilla inversa on intervindran tres Corals de la comarca

Concert de Corals a Roses a benefici de Guinea ConakryUn concert en el que intervindran tres corals, la del Centre Escolar Empordà, la de l’institut Alexandre Deuleofeu de Figueres i una tercera composada per joves, “Estem d’acord”, se celebrarà amb la col·laboració de Viumúsika aquest diumenge, 17 d’abril a les 18 hores, al Teatre Municipal de Roses a benefici de l’Associació Amics de Guinea Conakry de la Vila.

Aquesta entitat organtiza cada anys tres activitats per assegurar l’esmorzar de més de 200 nens i nenes de ‘La Cité de la Solidarité’, un gueto de la ciutat africana de Guinea Conakry, la degustació de menjar a la Sala SUF a l’estiu,  –que no es va poder celebrar l’any passat al ser enderrocada- el Festival de Dansa a l’hivern i un concert de música a la primavera”, ha afirmat la presidenta dels Amics de Guinea Conakry, Maria Bohigas.

Un concert que tindrà com a principal novetat que els assistents no hauran de pagar entrada per assistir-hi, ja que “fem taquilla inversa, és a dir, un cop el públic hagi gaudit de l’espectacle donarà el donatiu que creguin convenient en relació a si els hi ha agradat el concert, que desitgem que si per a que donin suficients diners per donar de menjar d’esmorzar als nens i nenes de ‘La Cité de la Solidarité’”, ha explicat Bohigas.

Associació Amics de Guinea Conakry

L’Associació Amics de Guinea Conakry fa més de 20 anys que actua com a entitat solidaria amb aquesta nació africana. Va néixer i s’ha mantingut ferma durant aquests anys gràcies a l’empenta de la incansable rosinca, Núria Marès, vídua en primeres núpcies d’un guineà, pare de les seves filles, i des de l’any passat, per la també rosinca Maria Bohigas, la qual es va fer càrrec de les regnes de l’entitat per continuar la tasca humanitària iniciada per Marès.

En l’origen d’Amics de Guinea Conakry hi ha l’ONG ‘Guinea Solidaritat’, una entitat fundada per una amiga de la Núria, Nadine Bary, treballadora al Parlament Europeu d’Estrasburg i vídua també d’un ciutadà guineà.

‘Guinea Solidaritat’, amb seu a Estrasburg i delegacions a París i Marsella, té la finalitat d’ajudar Guinea de moltes maneres, com per exemple enviant material i diners, col·laborant amb oftalmòlegs i també amb ‘Metges Sense Fronteres’ per fer intervencions al mateix país africà o bé portant els malalts a França, impulsant tallers d’aprenentatge de treballs artesanals pels quals envia cooperants que actuen com a professors, mestres de tallers o infermers.

Quan fa més de dues dècades la Nadine Bary va convidar els rosincs a col·laborar en la seva ONG, els Amics de Guinea Conakry van començar a enviar contenidors plens de material usat, però en bones condicions, així com material sanitari i escolar, roba personal i de la llar, i fins i tot cuines, bicicletes i algun cotxe. Més de catorze contenidors van sortir de Roses via Marsella amb moltes tones de material. L’enviament de cada contenidor suposava una despesa superior a les 125.000 de les antigues pessetes, 750 euros actuals. Costaven més el ports que els materials que s’enviaven.

Davant d’aquesta situació, l’Arquebisbe de Conakry, va suggerir a l’Associació Amics de Guinea Conakry de Roses que seria més profitosa una ajuda amb diners per a objectius definits. Va ser llavors quan el’entitar rosinca va decidir concretar la seva col·laboració assegurant l’esmorzar dels més de 200 nens i nenes de ‘La Cité de la Solidarité’, una antiga caserna de l’exèrcit francès on sobreviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques.

Així, l’Associació Amics de Guinea Conakry està compromesa en aquesta causa de donar de menjar, cada any durant uns temps l’esmorzar als més de 200 nens i nenes de La Cité, a banda d’emprendre-hi altres actuacions per millorar l’habilitat de la zona, mitjançant diversos actes benèfics que es porten a terme al llarg de l’any, com també els apadrinaments.