Concert de guitarra clàssica a benefici de Càrites Roses

Càrites Roses

Manuel Sánchez Riera, guitarrista professional català, que exerceix com a músic a Alemanya, serà l’encarregat d’oferir el concert

Càrites RosesEl guitarrista professional, Manuel Sánchez Riera, oferirà aquest vespre a les 20:30 hores, a l’església de Santa Maria de Roses, un concert solidari a benefici de Càritas. Nascut a Sant Feliu de Codines.

Sánchez Riera, català de naixement, però resident a Alemanya, on treballa com a músic amb guitarra clàssica, “ja va estar interessat en oferir un concert solidari a benefici de Càrites Roses l’any passat, però per qüestió de temps no es va poder fer, i enguany, aprofitant que està uns dies a la Vila ha volgut fer-ho”, ha desvetllat el president de Càritas, Enric Ferré.

I amb la seva guitarra clàssica, Manuel Sánchez Riera, oferirà un concert benèfic interpretant 16 composicions de Francisco Tàrrega, Antonio Lauro, Heitor Villalobos, Agustín Barrios i Johannes Brahms.

El donatiu per assistir al concert és de  només 5 €, la qual cosa esdevé un gran oportunitat d’escoltar a un gran professional de la guitarra clàssica.

Manuel Sánchez Riera

Nascut a Barcelona en el si d’una família de clara inclinació musical, a l’edat de 9 anys,  va començar amb l‘estudi de la guitarra clàssica al seu lloc de residència, Sant Feliu de Codines, comptant amb en Luis Robisco entre els seus primers mestres.

En acabar els estudis superiors de guitarra clàssica al conservatori Rafael Orozco es trasllada a Alemanya per continuar formant-se amb el mestre Aniello Desiderio. a la Koblenz International Guitar Festival and Academy.
Com a finalització del Postgrau interpreta el ‘Concierto de Aranjuez’, juntament amb l’orquestra Filharmònica del Rin. Des d’aquell moment, la trajectòria concertística nacional i internacional de Sánchez Riera es dispara, amb concerts a indrets tan emblemàtics com la Cripta de la Colònia Güell de Gaudí, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, a Barcelona, o el teatre Kursaal de Manresa, entre d’altres.

Com a actuacions internacionals, cal destacar haver estat escollit per participar, amb un recital, als actes d’agermanament entre les ciutats de Colònia i Barcelona, o la col·laboració amb Siccas Guitars, a la població alemanya de Karlsruhe.
També va oferir el concert inaugural del XIII Festival de Musica Renaixentista i Barroca, Vélez-Blanco, oferint un recital íntegrament dedicat a Bach.

Cal destacar també la seva actuació com a solista al ‘Sommerkonzert’ 2016 amb el Collegium Siegen.