Concert de guitarra clàssica de gran qualitat el que es va viure a benefici de Càrites Roses

Càrites Roses

De gran qualitat i nivell el que va oferir Manuel Sánchez Riera amb la seva guitarra clàssica a benefici de Càritas Roses

Manuel Sánchez Riera va delectar amb la seva guitarra clàssica amb una actuació d’alt nivell a l’església de Santa Maria de Roses  

Càrites Roses
De gran qualitat i nivell el que va oferir Manuel Sánchez Riera amb la seva guitarra clàssica a benefici de Càritas Roses

És català, però treballa com a músic a Alemanya, a la ciutat de Colònia,. L’any passat, aprofitant que hi era a Roses de vacances ja va voler donar un cop de mà a Càritas oferint un concert solidari. No va poder ser per motius d’agenda i, precisament, en la seva agenda s’ho va apuntar Manuel Sánchez Riera per a que quan tornés a Roses poder fer-ho.

I aquest passat dimarts, 21 d’agost, va ser el dia. Sánchez va delectar amb la seva guitarra clàssica amb una actuació en la que interpretar tres composicions de Francisco Tàrrega (Capricho árabe, Adelita i Llàgrima) tres d’ Antonio Lauro (Vals veneçolano nº2, Angostura i Carora), dos de Heitor Villalobos (Etüde I i Prelude I), quatre d’ Agustín Barrios (Andante, Andante religioso i Allegro solemne de ‘La Catedral’i Caazapà -aire popular i paraguià); per finalitzar amb les Danses hongareses 1,4 i 5 de Johannes Brahms.
Temes que el mateix guitarrista anunciava abans d’interpretar-los.

Una cinquantena de persones van ser les afortunades que van poder descobrir i gaudir del que és capaç de fer amb les seves mans Manuel Sánchez Riera amb un guitarra clàssica. No hi va haver més públic “segurament, per l’hora del concert, programat a les 20:30, ja que potser no era la millor hora, però ens servirà per a pròxims concerts que organitzem”, va manifestar el president de Càritas Roses, Enric Ferré, el qual va assegurar que “la gent va sortir contenta perquè va ser un concert de gran nivell, tot i que el músic no és gaire conegut a Roses”.

Enric Ferré va voler tenir un especial agraïment al públic assistent a aquest concert solidari, ja que “totes les ajudes són importants, independentment de la quantitat, i tot i que en aquest concert no es va arribar a recaptar els diner del concert de gòspel, el qual també es va fer en un horari diferent, estem contents perquè tot suma, i molt”.

El president de Càritas Roses també es va mostrar “agraït pel recolzament de l’Ajuntament de Roses i per l’assistència dels seus representants”. Representants del consistori com l’alcaldessa Montse Mindan, el regidor de Benestar Social, Marc Danés, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan M. Fernández, que van assistir al concert per tal de col·laborar en la causa de Càritas Roses.

Manuel Sánchez Riera

Nascut a Barcelona en el si d’una família de clara inclinació musical, a l’edat de 9 anys,  va començar amb l‘estudi de la guitarra clàssica al seu lloc de residència, Sant Feliu de Codines, comptant amb en Luis Robisco entre els seus primers mestres.

En acabar els estudis superiors de guitarra clàssica al conservatori Rafael Orozco es trasllada a Alemanya per continuar formant-se amb el mestre Aniello Desiderio. a la Koblenz International Guitar Festival and Academy.
Com a finalització del Postgrau interpreta el ‘Concierto de Aranjuez’, juntament amb l’orquestra Filharmònica del Rin. Des d’aquell moment, la trajectòria concertística nacional i internacional de Sánchez Riera es dispara, amb concerts a indrets tan emblemàtics com la Cripta de la Colònia Güell de Gaudí, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, a Barcelona, o el teatre Kursaal de Manresa, entre d’altres.

Com a actuacions internacionals, cal destacar haver estat escollit per participar, amb un recital, als actes d’agermanament entre les ciutats de Colònia i Barcelona, o la col·laboració amb Siccas Guitars, a la població alemanya de Karlsruhe.
També va oferir el concert inaugural del XIII Festival de Musica Renaixentista i Barroca, Vélez-Blanco, oferint un recital íntegrament dedicat a Bach.

Cal destacar també la seva actuació com a solista al ‘Sommerkonzert’ 2016 amb el Collegium Siegen.