Un Concert de Nadal a Roses per recordar a un dels empordanesos més il·lustres de la història

Concert de Nadal de Roses

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà commemorà avui a l’església de Santa Maria de Roses el bicentenari del naixement de Pep Ventura

Concert de Nadal de RosesJosé Maria Ventura Casas va néixer a Jaén, al poble d’Alcalà d’Henares, el 2 de febrer de l’any 1817. Quan tenia dos anys la seva família es va traslladar a Roses. I dels 2 als 13 anys va viure, ja com a Pep Ventura a la Vila rosinca amb el seu avi , per després traslladar-se a Figueres amb al seu pare, on residiria fins la seva mort, l’any 1875.

I Pep Ventura, també conegut com a “Pep de la Tenora”, ha passat a la història com un dels empordanesos més il·lustres. La seva gran tasca com a renovador de la sardana, creant la sardana llarga, la qual esdevindria el ball de moda i posteriorment dansa nacional de Catalunya, l’ha fet immortal.

I l’Ajuntament de Roses no vol acomiadar l’any 2017, quan es compleixen 200 anys del seu naixement, sense homenatjar aquest músic il·lustre, i avui,  a l’Església de Santa Maria, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE), formació de Figueres que des de fa 27 anys porta la música catalana arreu del món, “oferirà un concert, que és tot un luxe, amb motiu del bicentenari del naixement de Pep Ventura interpretant sardanes del músic empordanès adaptades a l’orquestra”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la qual convida a la ciutadania a assistir-hi “per poder brindar als assistents amb una copa de cava i desitjar-los un bon any 2018”.

L’entrada al concert, que s’iniciarà a les 21 hores, és gratuïta.