Concert solidari a Roses envers la investigació del càncer de pròstata

Fundació Roses Contra el Càncer

El Teatre Municipal de Roses acollirà demà diumenge el concert solidari anual de la Fundació Roses Contra el Càncer

Fundació Roses Contra el CàncerUn dels objectius de la Fundació Roses contra el Càncer és col•laborar, promoure i incentivar la investigació sobre el càncer. Per aquest motiu, dóna suport a la recerca per tal de contribuir a trobar una curació definitiva de la malaltia, així com per millorar el tractament i qualitat de vida del pacient durant el període de convalescència.

Així, des de l’any 2003 col•labora amb l’Institut Català d’Oncologia de Girona en projectes d’investigació i recerca. Aquell any, la Fundació Roses contra el Càncer va fer una primera donació de 50.000€.

Uns diners que es van recaptar a la Vila de Roses l’any 2000 per ajudar el jove Mario Torres Garcia, afectat per una greu malaltia.

Aquells diners van ser utilitzats acuradament per la família d’en Mario per fer front a diferents despeses ocasionades per la malaltia. Quan el jove Mario Torres va morir, la família Torres, juntament amb la Fundació Roses Contra el Càncer, van decidir donar els diners íntegrament a la investigació, amb els quals també es va facilitar la creació del primer laboratori de recerca oncològica de les comarques gironines.

Des de llavors, la Fundació Roses Contra el Càncer celebra un concert benèfic per l’època de Nadal al Teatre Municipal de Roses per tal de recaptar fons, que es destinen a la investigació del càncer a través de l’Institut Català d’Oncologia de Girona.

Recordem que part de la recaptació dels concerts dels anys 2014 i 2015 va servir per subvencionar la Beca bianual que es va destinar a un projecte per investigar sobre el càncer de colon.
Així mateix, el concert de l’any passat va ser l’inici de la beca també bianual per investigar sobre el càncer de pròstata.

Concert per a clarinet, de W. A. Mozart

I aquest diumenge, 10 de desembre, a les 19 hores, la Fundació Roses contra el càncer celebrarà al Teatre Municipal de Roses el seu XVè concert solidari de Nadal, que amb la direcció de Joan Pàmies, l’Orquestra de Cambra Catalana amb Miquel Marín al clarinet oferiran el Concert per a clarinet, de W. A. Mozart.

Un espectacle de música clàssica que té com objectiu recaptar fons i finançar així el segon any de la beca bianual d’investigació de l’ICO de Girona, amb un dels equips d’investigadors més destacats del món, que està focalitzada en l’estudi genètic de la variant agressiva del càncer de pròstata, dirigit per la Dra. Sala.