El concurs de cartells del Dia Mundial Sense Tabac a l’Alt Empordà bat el seu rècord de participació

Dia Mundial Sense Tabac

550 alumnes de l’Alt Empordà participen en aquest concurs de cartells, que enguany celebra el 15è aniversari

Dia Mundial Sense TabacEn el marc del Programa comarcal de prevenció de les drogodependències de l’Alt Empordà, el Consell Comarcal ha organitza una nova edició del Concurs de cartells del “Dia Mundial Sense Tabac”, adreçat a l’alumnat d’ESO dels centres educatius de la comarca.

Sota el lema “Bonic per fora, nociu per dins”, el 15è Concurs de cartells vol sensibilitzar entorn la proposta que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) fa a cada edició amb la finalitat de sensibilitzar la població sobre els possibles danys per a la salut que implica el consum de tabac i per tal d’estimular la reflexió a l’entorn de la necessitat de prevenir la seva iniciació i consum entre els adolescents i joves.

En aquesta edició s’ha aconseguit la participació més alta des de l’inici de la convocatòria. En total, han participat en el concurs 550 alumnes d’11 centre educatius de l’Alt Empordà. El guanyador del concurs rebrà un premi valorat en 100 euros i el centre al qual pertanyi rebrà materials educatius per un valor de 300 euros. El lliurament dels premis es farà el dia 31 de maig a la una del migdia a la seu del Consell Comarcal.

Durant aquests 15 anys, han participat de la iniciativa un total de 3.407 alumnes de 12 instituts de l’Alt Empordà. Cada any, els joves han treballat sobre un tema diferent a partir dels lemes que proposa l’OMS. Entre altres cal destacar el d’“Ambients lliures de fum de tabac” o el de “Joventut lliure de tabac” fins al lema d’aquest 2016, “Bonic per fora, nociu per dins”, que posa el focus en les estratègies de màrqueting de la indústria tabaquera.

Cal recordar que el consum de tabac és la segona causa de mort al món, per darrera de la hipertensió, i és responsable de la mort d’un de cada deu adults. El 31 de maig de cada any l’OMS celebra el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de denunciar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar polítiques eficaces de reducció d’aquest consum. La sensibilització de la població respecte dels efectes nocius del consum de tabac és fonamental per aconseguir aquest objectiu.