El Consell Comarcal acull una exposició sobre el món de la sardana

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Mostra realitzada pel jove fotògraf Basili Gironès amb la qual ofereix una visió molt peculiar de les audicions de sardanes del seu poble, l’Escala

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàCoincidint amb la recta final dels actes organitzats amb motiu de Figueres-Capital de la Sardana 2017, la sala d’exposició del Consell Comarcal de l’Alt Empordà acull, a partir de dimarts vinent i fins al 6 de març, l’exposició de fotografies “Altres mirades sardanistes”, a càrrec de l’escalenc Basili Gironès. L’acte inaugural de la mostra tindrà lloc dimarts vinent, a les 19 hores. L’exposició es pot visitar de dilluns a divendres, de 9 a 14hores.

Tot i la seva joventut (té 25 anys), Basili Gironès acredita una sòlida experiència en el camp de la fotografia que no es pot entendre si no és entre l’art i l’artista.
“La fotografia és una part essencial de mi, ja que intento transmetre tot el que intueixo i capto en una foto: colors, textures, moments màgics, etc. Què hauria fet jo sense la fotografia? Com seria la meva vida sense aquesta gran passió? No ho sé, però segur que tot seria molt diferent”, ha assegurat Gironès.

La tardor de 2016, l’exposició retrospectiva del seu 10è aniversari com a fotògraf fou visitada per un miler de persones per admirar la selecció d’instantànies triada per a l’ocasió: paisatges, postes de sol, temporals, la pesca, actes festius i culturals, figures humanes…

En la present ocasió, el jove fotògraf ens ofereix una visió molt peculiar de les audicions de sardanes, en aquest cas de la seva vila, l’Escala.
Es tracta d’una mirada plena de detalls que passen per alt a la majoria, però que no s’escapen a l’ull inquiet i viu d’en Basili. Una exposició de qualitat, molt curiosa, amb presència de tots els instruments de la cobla i estructurada en una audició de sardanes: des del primer introit del flabiol fins que els músics han marxat, passant per la mitja part i el descans.