El Consell Comarcal lliura contenidors al bars i restaurants de Santa Margarida per a la recollida selectiva de vidre

Nous contenidors per a la recollida de vidre
La tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal, Sònia Duñach, mostrant la facilitat d'abocament del contingut dels nous contenidors

Els contenidors, nous per facilitar la recollida selectiva, es van lliurar als establiments que ho van demanar

Nous contenidors per a la recollida de vidre
La tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal, Sònia Duñach, mostrant la rapidesa d’abocament de vidre amb els nous contenidors

Durant d’aquesta setmana el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha portat a terme una campanya per fomentar la recollida selectiva de vidre en bars, restaurants i hotels de la zona de Santa Margarida de Roses. Una iniciativa que “consisteix en facilitar al màxim la recollida d’envasos de vidre canviant els contenidors antics per un de nous que tenen un sistema que es diu Vacri, promogut per EcoVidrio, a la vegada que repartim gratuïtament, als establiments que ens ho demanen, uns recipients més petits, amb els quals es pot abocar tot el seu contingut, i no fer-lo envàs per envàs al contenidor iglú, com es feia abans”, va explicar al tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal, Sònia Duñach.

Duñah va explicar que “el vidre no és una fracció de les deixalles que sigui complicada de separar, però tot així no s’arriba al 75% del que seria ideal, i una manera d’incentivar la recollida d’envasos de vidre és fent directament aquesta campanya directament als establiments turístics i de restauració”.

Aquests nous contenidors porten incorporada una anella a la part superior i una ansa a la part inferior del recipient, per facilitar l’abocament d’un cop dels envasos de vidre.

Un dels primers establiments en demanar aquest nous contenidors ha estat el restaurant La Tagliatella, ubicat al passeig marítim de Santa Margarida, “on van començar a fer al restaurant de Figueres, ja que produïm molt de vidre per reciclar, i veient que facilita molt el seu abocament als contenidors, vam pensar que seria un bona idea tenir aquests contenidors aquí”, va afirmar el director del restaurant, Eduardo Mateos.

Contenidors gratuits per a tots els establiments

Aquesta nova campanya encetada pel Consell Comarcal per reciclar el vidre es va iniciar ara fa un més quan dos tècnics de Medi Ambient van anar a explicar establiment per establiment en què consisteix, a la vegada que es van repartir els nous recipients de sistema Vacri. Ara, tots aquells locals que no en tenen i volen disposar d’aquest contenidors, sense cap cost, només han de trucar al Consell per demanar-los.

Uns contenidors que ja són operatius en altres poblacions de l’Alt Empordà, i en d’altres s’aniran repartint properament.