El Consell Comarcal signa un conveni amb la Fundació “La Caixa” per promocionar l’ocupació juvenil

Conveni Consell Comarcal i la Fundació "La Caixa"

Moment de la signatura del conveni entre el Consell Comarcal i la Fundació "La Caixa"

L’elevat índex d’atur juvenil a l’Alt Empordà és una de les principals preocupacions del present mandat del Consell Comarcal

Conveni Consell Comarcal i la Fundació "La Caixa"
Moment de la signatura del conveni entre el Consell Comarcal i la Fundació “La Caixa”

El president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer, i el director de Banca d’Institucions de Caixabank, Carles Juanola, han signat un conveni mitjançant el qual la Fundació “la Caixa” farà una aportació anual de 4.000 euros per a la promoció de l’ocupació juvenil a través del programa Okup’Alt que es desenvolupa anualment per part de la institució comarcal.

Des de la Fundació Bancària “la Caixa” es remarca que, entre els seus objectius, hi figura “la realització d’acció benèfiques o socials pròpies o en col·laboració amb les institucions del país atenent les diferents necessitats de la societat amb l’objectiu de contribuir al progrés de les persones i de la societat, amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables”.

Per la seva banda, el president del Consell ha afirmat que “l’elevat índex d’atur juvenil que tenim a la comarca, fruit de la baixa formació que té un segment important d’aquesta població, és una de les nostres preocupacions per al present mandat”. En concret, ha recordat que aquest índex és del 35%, 2,4 vegades més que la mitjana catalana. El foment dels plans d’ocupació en aquest àmbit, i altres iniciatives en el mateix sentit, formen part de l’acció de govern.

I en aquest sentit Ferran Roquer ha significat que “per això seguirem promovent projectes com el programa Okup’Alt, que tan bons resultats ens ha donat fins ara i que, precisament, incideix en aquest segment de població”, per afegir que “la col·laboració i les sinergies amb altres administracions i amb institucions i empreses privades que ens ajudin a fomentar l’ocupació juvenil són especialment benvingudes”.

Un foment del treball juvenil pel qual el Consell Comarcal de l’Alt Empordà desplega el Protocol d’intervenció estratègica en polítiques de joventut que es divideix en diferents programes d’actuació, un dels quals és el programa de formació i ocupació juvenil on hi figura l’esmentat projecte Okup’Alt, que es troba plenament identificat amb els objectius de les accions socials de “la Caixa”.

El projecte Okup’Alt 2016, adreçat a la reinserció sociolaboral i educativa i a la promoció de l’ocupació entre els joves de la comarca, és una proposta innovadora iniciada fa sis anys i que que es coordina des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal. La iniciativa va adreçada als joves de l’Alt Empordà, d’entre 16 i 24 anys, amb un primer objectiu d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. En l’edició d’aquest any en concret, la formació que es va oferir als 31 joves que van acabar el curs estava relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i pintura i perruqueria).

La iniciativa ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació es van realitzar pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 20 municipis, tal com s’ha vingut fent en les darreres edicions. Inicialment es van inscriure en el projecte 102 joves, des quals se’n van seleccionar 35 tot que, finalment, van ser 31 els que van acabar la formació que també va incloure nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables.