La consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, recolza el Congrés sobre la Síndrome de Moebius que es farà a l’octubre a Roses

Consellera Bassa amb el Congrés Mèdic de Moebius
Un moment de la reunió de la consellera Bassa amb l'alcaldessa Montse Mindan i les representants de l'Associació Catalana de Moebius

La consellera Dolors Bassa va ser-hi ahir a Roses per mantenir una reunió de treball amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, en la que el principal tema a tractar va ser el Congrés sobre la Síndrome de Moebius

Consellera Bassa amb el Congrés Mèdic de Moebius
Un moment de la reunió de la consellera Bassa amb l’alcaldessa Montse Mindan i les representants de l’Associació Catalana de Moebius

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va ser-hi ahir a Roses per tractar diferents punts amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan. I ho va fer en ple mes d’agost “perquè com a consellera de Treball procurem anar als municipis del litoral, que és quan estan en plena efervescència, i en aquest cas Roses és un referent del turisme”.

I entre els temes que es van tractar es va destacar el ‘Congrés Médic Familiar sobre la Síndrome de Moebius i les seves variants’, que tindrà lloc a Roses els dies 13 i 14 d’octubre. Un congrés que “com a qualsevol altre malaltia minoritària necessita del recolzament institucional” va afirmar Bassa, per destacar que “aquest congrés pot ser tot un referent al nostre país”.

En aquest sentit, Mindan, va assenyalar que “és molt important aquest recolzament del departament d’Afers Socials de la Generalitat envers el congrés que se celebrarà a l’octubre, perquè és la lluita d’una mare de Roses, l’Anna Mª Expòsito, que porta molts anys per aconseguir fer visible, per donar a conèixer, i recaptar  fons per a investigar sobre la malaltia que pateix el seu fill, l’Adam, i que és la Síndrome de Moebius”.

Una malaltia rara que a Roses és donarà a conèixer, com va dir l’alcaldessa, un xic més arreu del món gràcies a l’esforç de l’Associació Catalana de Moebius i el suport incondicional de l’Ajuntament de Roses, per haver aconseguit l’objectiu de poder celebrar el congrés sobre Médic-Familiar de Moebius i les seves variants, el primer i  únic d’aquestes característiques que se celebrarà a nivell estatal.

I per aquest motiu, l’alcaldessa i la consellera, acompanyades de la directora territorial d’Afers Socials a Girona, Marta Casacuberta, van mantenir una reunió amb la presidenta de l’Associació Catalana de Moebius, Anna Mª Expòsito, en la que aquesta va explicar a Dolors Bassa, que és la Síndrome de Moebius, “es va interessar per saber què és aquesta malaltia, quins símptomes té els que la pateixen, i en el cas de l’Adam quines són les variants de Moebius que l’afecten”, va assenyalar Expòsito, la qual va destacar “la bona disposició i interès que va mostrar la consellera per conèixer la Síndrome de Moebius, perquè ens va dir que faria tot el possible per ser-hi al congrés, i en el cas que no pogués, comptaríem, segur, amb la Directora Territorial Marta Casacuberta”.

Tot seguit de l’entrevista amb les representants de l’Associació Catalana de Moebius, Montse Mindan i Dolors Bassa, han  mantingut una reunió que la que s’han tractat diferents punts com l’ocupació laboral, la immigració i, sobretot, com s’afronta el fet d’haver de donar servei a tota la població de Roses durant l’estiu, la qual es quadruplica, passant de 20.000 a 100.000 habitants.

Assenyalar que la consellera  va ser rebuda a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses per diferents regidors, on l’alcaldessa la va convidar a signar el Llibre d’Honor de la vila i li va regalar una ampolla d’Aigua de Roses. Un perfum cent per cent rosinc.