Els Consells Comarcals fomenten la marca de garantia productes de l’Empordà a l’Espai del Peix de Palamós

Marca de garantia productes de l’Empordà
Moment de la signatura del conveni

Conveni que servirà per promocionat tant la marca de garantia productes de l’Empordà com el mateix Espai del Peix de Palamós

Marca de garantia productes de l’Empordà
Moment de la signatura del conveni

Ahir, dimarts dia 8 de març, els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà i la Fundació Promediterrània van signar un conveni de col·laboració per fomentar l’ús dels productes de la marca de garantia Productes de l’Empordà a l’Espai del Peix de Palamós.

L’acte es va realitzar a l’Espai del Peix de Palamós  i va ser presidit per Lluís Puig, alcalde de Palamós, acompanyat de Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà i Joaquim Felip, vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

L’alcalde de Palamós va destacar que aquest acord “permet seguir impulsant el vincle de l’Espai del Peix amb el territori, fent que aquest equipament municipal esdevingui veritable aparador d’aquests productes de l’Empordà vetllant d’aquesta manera per la qualitat i el prestigi d’aquests productes i impulsant el seu millor coneixement”. Puig, així mateix, va valorar molt positivament la difusió que al mateix temps els consells comarcals faran de l’Espai del Peix en les seves accions promocionals dins i fora del territori.

Joan Català, per la seva banda, va destacar la importància de la col·laboració conjunta entre les tres entitats per difondre els productes de la marca de garantia Productes de l’Empordà a l’emblemàtic Espai del Peix de Palamós. En un espai on es realitzen tallers, show cookings amb productes locals a la comarca “és essencial que es puguin difondre els valors de territori que aporta la marca de garantia Productes de l’Empordà”, va destacar Català, per afegir que “ajudar-nos mútuament amb la promoció, l’ús dels productes certificats en tallers que organitzi l’Espai del Peix i un espai específic de promoció de la marca de garantia al propi Espai del Peix són algunes de les accions que hem acordat”.

I el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i conseller comarcal de Turisme, va voler felicitar a l’Espai del Peix de Palamós per la seva decidida promoció del productes de quilòmetre zero. I en relació al conveni signat, Joaquim Felip va  expressar “la nostra voluntat d’estar oberts a noves iniciatives en el mateix sentit del conveni signat avui. En aquest sentit estarem satisfets de poder oferir nous espais de promoció dels nostres productes a altres equipaments de les dues comarques”.

La marca de garantia Productes de l’Empordà és gestionada pels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà i un conjunt de productors i té l’objectiu de personalitzar i reconèixer els productes típics de l’Empordà i promoure’n la seva comercialització i venda. La marca de garantia Productes de l’Empordà està formada per set productes: l’Arròs de Pals, la Botifarra dolça, els Brunyols de l’Empordà, la Ceba de Figueres, la poma de relleno de Vilabertran, el recuit i recuit de drap i la Gamba de Palamós.