La construcció de l’escola Montserrat Vayreda es fa en el termini previst d’execució

Col·legi Montsrrat Vayreda de Roses

Un moment de la visita de l'obra de construcció del col·legi Montserrat Vayreda de Roses

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, ha visitat avui les obres de construcció del Montserrat Vayreda

Col·legi Montsrrat Vayreda de Roses
Un moment de la visita de l’obra de construcció del col·legi Montserrat Vayreda de Roses

El delegat d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco ha volgut saber de primera ma fer  un seguiment de l’obra de construcció del col·legi de Primària Montserrat Vayreda. A les portes del futur centre educatiu ha estat rebut per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, tot i que ha hagut de marxar per motius d’agenda, deixant al director en companyia de la regidora d’Ensenyament, Anna Jorquera, la directora del Montserrat Vayreda, Montserrat Testart, la inspectora Caterina Riembau, i per l’equip tècnic responsable de la construcció.

I durant la seva visita, Josep Polanco ha assegurat que els terminis d’execució de la construcció del col·legi que es va iniciar al mes de maig “s’estan complint i tot fa preveure que per al setembre de 2017 pugui estar acabat”.

El període d’execució és de 14 mesos i el fet que s’estigui complint el termini previst és una constatació que en té la directora del col·legi en afirmar que “faig una visita a les obres un dia a la setmana i puc dir que les obres van fantàsticament bé, una impressió que avui m’ha confirmat el director de Serveis Territorials d’Ensenyament”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Roses ha assenyalat que “estem contents que representants de la  Generalitat hagin vingut perquè demostra l’interès que hi ha per part del Govern que el Montserrat Vayreda sigui una realitat”.

El nou edifici del CEIP Montserrat Vayreda, constarà de 3.300 metres quadrats construïts en dos nivells disposats al voltant d’un gran pati central, comença a agafar forma gràcies a l’avançament en les tasques de fonamentació i estructura realitzades.

La nova escola acollirà dues línies d’ensenyament per a cada curs, i té un pressupost de 4.362.073,73 amb l’IVA inclòs.
La planta baixa encabirà l’espai destinat a educació infantil (amb 6 aules, lavabos, aula de psicomotricitat i magatzem) i d’educació primària (amb 12 aules, biblioteca, magatzem, lavabos i 7 aules auxiliars per a reforç, informàtica, etc), els despatxos i sales destinades a administració, professorat i AMPA, així com els espais de menjador i cuina. Per la seva banda, la planta primera acollirà els espais destinats a gimnàs i vestidors.

A l’exterior de l’edifici, s’urbanitzaran porxos destinats tant a educació infantil com a primària, patis i espai de jocs, un espai d’horta i pistes esportives, amb una superfície total de 7.296 m2. La gran zona exterior es dotarà de bancs, papereres, fonts, regs i l’equipament esportiu necessari (porteries de futbol, cistelles de bàsquet, etc), així com l’arbrat que permeti dotar d’ombra els espais destinats al joc dels infants.